Om du jobbar med hantverk, bygg eller snickeri är det viktigt med funktionella kläder att kunna arbeta i, men många vill även arbeta i snygga arbetskläder. För att du ska känna dig bekväm kan material i arbetskläder vara avgörande för hur fritt du kan röra dig i ditt arbete. Att försöka hitta sköna kläder på jobbet kan vara svårt, men i denna artikel får du tips på hur du kan få tag på snygga arbetskläder på nätet.

Köpa arbetskläder online

Allt fler ser fördelarna med att köpa arbetskläder online, då du slipper gå runt och leta i olika fysiska butiker och kan beställa vart du än befinner dig. Det finns många återförsäljare av workwear på nätet som specialiserar sig på att producera och sälja arbetskläder inom flera yrkesgrupper, som exempelvis bygg, snickeri och transport.

En av dessa återförsäljare som är välkänd på marknaden med bra utbud av arbetskläder online är Wexman. Ska du köpa arbetskläder är Wexman ett bra alternativ, då de tillverkar sitt eget utbud av arbetskläder och undviker därmed onödigt dyra mellanhänder. Därmed kan du hitta bra kvalité på produkterna för rimliga priser i jämförelse med många andra butiker inom workwear-försäljning.

Fördelar med att köpa arbetskläder på nätet

 • Tidseffektivt, du kan handla vart du än befinner dig
 • Bra priser, pressade prisnivåer i jämförelse med fysiska butiker
 • Bekvämt, du kan prova kläderna i lugn och ro hemma
 • Enkelt, du kan hitta kläder för dam, herr och barn på samma ställe

Bekväma arbetskläder i stretchigt material

Mycket har hänt på marknaden för arbetskläder de senaste åren, där stretch har blivit en viktig komponent i framställningen av sköna kläder att jobba i. Allt ifrån byggarbetskläder och arbetskläder till snickare har mer anpassats till olika yrkesgruppers arbetsuppgifter och vilka funktioner som krävs för det ska kännas skönt att jobba i arbetskläder. På wexman.se finns arbetskläder inom bygg, snickare och hantverkare för att nämna några.

De har utbud av kläder för herr, dam och barn då passformen ska vara bekväm för alla. De använder bland annat ett stretchigt material som heter Zolid pro, som är både behagligt mot kroppen och skyddar mot yttre påverkan som regn och blåst.


Att hitta ett material som både skyddar och är bekvämt har länge varit något av ett önsketänkande att tillverka, men Wexman har funnit en kombination som gör deras kläder både slitstarka och sköna. De sticker ut på marknaden för arbetskläder som ska passa alla passformer och samtidigt vara hållbara.


Hitta arbetskläder för olika behov

Beroende på vad du arbetar med kan det påverka valet av vilken typ av arbetskläder som passar dig. Nedan har vi listat några av de vanligaste arbetskläderna för olika yrkesgrupper och vad som kan vara bra att tänka på när du ska välja olika typer av plagg i olika arbetsmiljöer och väderförhållanden..

Arbetskläder bygg


När du är ute efter arbetskläder inom bygg, är det bra att leta efter kläder som håller för olika rörelsemoment både inomhus och utomhus. Byggarbetskläder bör både innehålla slitstarka material och vara ventilerande för tungt fysiskt arbete för att kroppen ska svalkas av.

Prioritera byggarbetskläder som

 • Har välplacerade förstärkningar där det finns risk för förslitningar
 • Är svettavisande eller med lufthål för att transportera bort fukt från kroppen
 • Har många rymliga fickor för verktyg

Arbetskläder hantverkare


Att leta efter bra hantverkskläder till hantverkare kan vara utmanande, då de ska vara funktionella för olika typer av arbetsuppgifter. De behöver vara anpassade till olika arbetsmoment, som exempelvis böja och sträcka på kroppen, sitta på huk eller knä.

Prioritera hantverkskläder som

 • Har praktiska benfickor för att lätt nå redskap och verktyg
 • Har bekväm midja i byxor och funktionella tröjor som är följsamma mot kroppen
 • Är sydda med förstärkta sömmar som håller för mycket rörelse i arbetet

Arbetskläder snickare


Är du snickare kan du kanske uppleva att du behöver bära med dig mycket arbetsredskap som du gärna vill förvara i dina arbetskläder. Snickare behöver kunna röra sig fritt utan att kläderna stramar åt i olika arbetspositioner och dessutom vill du hitta dina verktyg snabbt.

Prioritera snickarkläder som

 • Har fickor i varierande storlekar med olika funktioner för verktyg
 • Är sydda med förstärkningar på knän på byxorna som håller för slitage
 • Klarar av inomhus- och utomhusklimat med slitstarkt material

Relaterat innehåll

Vill du läsa mer om arbetskläder rekommenderas artikeln Bäst arbetsbyxor med knäskydd.