Att välja bra arbetskläder som passar in och inger respekt är grundläggande i varje professionell arbetsmiljö. Här kommer du att få läsa om fördelarna med att bära profilkläder och vilka plagg som det kan vara bra att trycka på. Du kommer även få läsa om praktiska frågor kring profilkläder och vilka arbetskläder som är vanligast.

Profilkläder – arbetskläder

Profilkläder är precis som namnet antyder ett sätt för företag för att profilera sig och bygga upp ett varumärke med hjälp av kläder. Det påverkar hur ditt företag uppfattas utåt mot kunder och affärspartners. De är speciellt anpassade för tryck och några exempel på arbetskläder som också fungerar som profilkläder är arbetsjackor, arbetsbyxor, tröjor och mössor. På wexman.se kan du köpa profilkläder online där de har kläder för många typer av branscher. De ser till att ert företagsbehov uppfylls med vilken typ av arbetskläder ni behöver.

Profilkläder och arbetskläder förekommer ofta i branscher där arbetare syns ute mycket hos sina kunder, men man kan även tänka att kontorspersonal som befinner sig på företagets kontor kan ha användning av profilkläder för att skapa en teamkänsla med att ha kläder med företagets loga.

Bra arbetskläder att trycka på

För att skapa bästa möjliga effekt kan du trycka på en mängd olika plagg som arbetsjackor, arbetsbyxor, tröjor, mössa eller keps. Ett tips är att tänka igenom din logotypdesign och noga överväga var din logotyp ska placeras för maximal effekt. Tänk även på att din logotyp kommer att se mindre eller större ut beroende på plaggets storlek, som till exempel skillnaden mellan XS och XL.

Ta del av ett omfattande utbud av arbetskläder med tryck hos Prendo, vilket inkluderar slitstarka yrkeskläder och arbetskläder från välkända varumärken. Deras sortiment innefattar funktionella arbetsplagg och skyddskläder som kan anpassas med er logo eller tryck. Prendo möjliggör enkel online-beställning av arbetskläder med snabba leveranser och personlig service. De erbjuder även ett brett utbud av arbetskläder för olika ändamål, inklusive kontorskläder, och garanterar korrektur innan leverans för att säkerställa kvalitet och kundnöjdhet.

För ytterligare anpassade lösningar, kan du köpa arbetskläder med eget tryck hos Anderzson. De har ett brett sortiment som möjliggör en unik och professionell framtoning för ditt team. Anderzson är kända för deras kundfokus, och för sitt engagemang att säkerställa högsta kvalitet på det färdiga trycket. Välj bland en mängd olika yrkeskläder och skyddskläder från kända varumärken för att ge ditt företag ett omisskännligt utseende.

Arbetsjackor

När det gäller arbetskläder är utan tvekan arbetsjackor ett grundläggande plagg som ser till att hålla de anställda bekväma och varma. Dra nytta av det faktum att dina anställda behöver bära arbetsjackor och se till att de får en logotyp. Läs mer om arbetsjackor och vad man kan tänka på kring valet.

Arbetsbyxor

Arbetsbyxor är ett av de mest populära arbetsplaggen som beställs till de anställda inom produktions- och industrisektorn. Med tanke på att det finns arbetsbyxor i en mängd olika färger och stilar, så finns det många kreativa möjligheter för tryck, men oftast har man loga långt ner på benet eller på en sidficka.

Tröjor

Tröjor har fördelen att ha en stor yta att trycka logotyper och budskap på. De är mycket användbara på evenemang, föreningar, konferenser och mässor för att snabbt skapa varumärkesmedvetenhet. De kan även med fördel säljas eller ges bort som gåva.

Mössa eller keps

Anpassade mössor eller kepsar fångar potentiella kunders blickar och får dem att intressera sig för ditt företag. De ger en omedelbar varumärkesigenkänning och hjälper dig att sticka ut bland dina konkurrenter. Tänk på att ha ett relativt stort tryck på mössa eller keps då det ska synas på håll och klädesplagget har en liten yta.

Skjorta

På kontor och inomhusmiljöer kan du dra nytta av skräddarsydda skjortor med tryck på. Att använda skjortor som arbetskläder är ett enkelt sätt att med hög standard kommunicera ditt varumärke. Dessutom kommer dina anställda att känna sig behövda och öka produktiviteten.

Frågor om profilkläder och arbetskläder

Hur mycket arbetskläder har man rätt till?

Reglerna kring hur mycket arbetskläder som anställda har rätt till varierar beroende på yrke och arbetsuppgifter. Om arbetskläderna klassificeras som personlig skyddsutrustning, såsom hjälmar, skyddshandskar, skyddsglasögon, skyddsskor, fallskyddssele, reflexvästar, så ska arbetsgivaren vanligtvis tillgodose detta behov och stå för kostnaden. Men när det gäller vanliga arbetskläder finns det ingen lag som bestämmer att de anställda har rätt till det.

Ska arbetsgivaren stå för arbetskläder?

Vanligtvis är arbetsgivare inte skyldiga att stå för arbetskläderna om de inte vill. Samtidigt kan de kräva av sina anställda att bära specifika arbetskläder om de vill så länge de inte är diskriminerande eller olagliga. Å andra sidan är arbetsgivare enligt lag skyldiga att stå för de anställdas skyddsutrustning, skyddskläder och arbetsredskap.

Är profilkläder avdragsgillt?

Det är möjligt att profilkläder kan vara avdragsgillt. För att göra avdrag för profilkläder krävs det att plaggen räknas som något slags skyddsutrustning eller arbetsredskap. Vanligtvis innefattar detta plagg som utsätts för hårt slitage, kraftig nedsmutsning eller skyddskläder som har skydd mot frätande ämnen, extrem värme och/eller kyla, samt skyddsegenskaper mot mekaniska skador.

Kan man ha profilkläder utan tryck?

Arbetskläder kan vara profilkläder med eller utan tryck. Vid första anblick kanske du tänker att profilkläder behöver ha en logotyp, bildmotiv, meddelande eller brodyr men ibland kan det gå lika bra med vissa färger och material. Du kan med fördel använda färger, mönster och material som förknippas med ditt företag.