Presenteras av Fristad Kansas
Fristads Kansas har utvecklat innovativa arbetskläder i 90 år.

Innovativa arbetskläder förenar det bästa av två världar

Idag inspireras arbetskläder och sportkläder allt mer av varandra vilket har resulterat i slitstarka arbetskläder med bra stretch, hög funktion och stor rörelsefrihet. Nu lanserar Fristad Kansas två innovativa stretchbyxor, Hantverkarbyxan 2530 CYD och Servicebyxan 2526 PLW, som båda kan tvättas i 60 grader.

Fristads Kansas logo

Fristads stretch 2530-CYD & 2526-PLW
Fristads stretch 2530-CYD & 2526-PLW

De nya stretchbyxorna lanserades våren 2016 och representerar det senaste inom arbetskläder och är utrustade med zonanpassade stretchpaneler med hög elasticitet för optimal rörelsefrihet. De har dessutom förböjda knän och en mer kroppsnära, elastisk passform.

Hantverkarbyxan 2530 CYD

2530 CYD ingår i den populära Gen Y-familjen och är en mycket bekväm byxa, utvecklad för hantverkare som vill ha extra rörelsefrihet och stor funktionalitet. Plagget är tillverkat av bomull och polyester i kombination med ett slitstarkt och elastiskt stretchmaterial. Byxorna har CORDURA-förstärkta fickor, knän och ben, som ger extra slitstyrka medan flera fickor effektiviserar arbetet.

Fristads Kansas

Fristads Kansas har utvecklat innovativa arbetskläder i 90 år och är ett ledande varumärke inom arbetskläder i Europa. Företaget är en del av Fristads Kansas Group som är Europas största leverantör av arbets- och profilkläder. Fristads Kansas Group finns representerad i mer än 20 länder och har tre egna produktionsanläggningar. Koncernen omsätter ca 500 miljoner Euro och har 1 900 medarbetare.

Servicebyxan 2526 PLW

Den innovativa Servicebyxan 2526 PLW är tillverkad av lätta och slitstarka material och utrustad med stretchpaneler för hög komfort och optima rörelsefrihet. En modern design gör att byxan passar perfekt både för arbete och fritid, medan praktiska fickor för exempelvis mobil och tumstock gör att man kan arbeta effektivt och prestera optimalt.

– Tester har visat att 2530 CYD och 2526 PLW håller en hög nivå när det gäller rörelsefrihet, slitstyrka och användarvänlighet vilket är mycket glädjande!, säger Fristads Kansas produktchef Lene Jul.

fristadskansas.se kan du läsa mer om de två innovativa stretchbyxorna Hantverkarbyxan 2530 CYD och Servicebyxan 2526 PLW. Här kan du även läsa om Fristads Kansas övriga arbetskläder med kvalitet, komfort och funktion.