Letar du efter en ny slipmaskin till hemmafixandet? Det är kanske dags att ta dig ann ett nytt byggprojekt? Vi har testat och samlat våra tankar om de bästa slipmaskinerna för hemmabruk just nu.

Test - Slipmaskin

Bästa slipmaskinen för dig är väldigt individuellt då det finns många typer av slipmaskiner och alla har sitt eget användningsområde. Vi har tittat på mindre handhållna slipmaskiner och har du ett större projekt som att slipa ett golv är det nog inte rätt storlek för dig. Med det sagt är mindre slipmaskiner och multislipar mycket smidigare vid användning och perfekt för mindre projekt som att använda en slipmaskin till spackel och att jämna ut väggarna inför målningen eller bara snabbt ge din skärbräda en ny yta.

Vi har också tittat på multislipar både med sladd och batteridrivna. De har båda sina fördelar och nackdelar. Vi kan dock rekommendera att om du letar efter en batteridriven borde du också ta hänsyn till om du redan har andra batteridrivna maskiner från samma tillverkare. Många maskiner som är batteridrivna går också att få med sladd.
OBS. Alla säljare säljer inte med batteriet utan det måste ibland köpas separat.

Hyra slipmaskin

Jobbar du istället på ett företag som letar efter att hyra en slipmaskin så kan du vända dig till experter som Cramo.Där kan du hyra slipmaskiner för trä eller andra underlag. Genom att hyra en trägolvslipmaskin från en erfaren aktör så säkerställer du att du får en prövad produkt och säljare med lång erfarenhet. Och beroende på vad du behöver kan du också hyra produkter som excenterslip och golvslip.


Bäst slipmaskin

Multislip Bosch PSM 18 LI SOLO

PSM 18 Li är Boschs sladdlösa multislip. Den här slipmaskinen är verkligen en allkonstnär och hanterar de allra flesta uppdrag galant. Drifttiden var längre än väntat tack vare ett smart chip som reglerar energiförbrukningen. Sandpappret bytes lätt och enkelt med kardborrefästningen. Dammsugaren och filtret fungerade bra men fylldes snabbt, en större dammbehållare eller möjligheten att koppla den till en extern dammsugare hade varit bra för lite större projekt. Det går att köpa till en dammsugaradapter men den kan vara svår att hitta och borde ha varit inkluderad när behållaren är så liten. Förutom det är detta nog den bästa slipmaskinen för hemmabruk.

 • Lätt och smidig
 • Grym batteritid
 • Enkelt pappersbyte
 • Kunde behövt en större dammbehållare
[script]

Excenterslip Bosch AdvancedOrbit 18 SOLO

AdvancedOrbit 18 är en fantastiskt bra excenterslip som klarar allt från grovslipning till polering. Att ha en excenterslip som är sladdlös är mycket befriande när man jobbar på stora ytor eller runt en bil för polering. Handtaget gör att man kan trycka till lite extra ibland och slipmaskinen hanterar det väl då den är väldigt stark. Den har ett grymt filter som fångar allt damm och det är bra volym på behållaren så du slipper tömma den hela tiden.

 • Riktig arbetshäst för storleken
 • Grym batteritid
 • Bra storlek på dammbehållare
 • Inget
[script]

Multiverktyg Black & Decker MT300KA-QS

Black & Deckers MT300KA-QS multiverktyg kommer vara ett otroligt prisvärt tillskott till din verktygssamling. Den är oerhört bekväm att arbete med då den är något slankare än många multiverktyg. Med sin gummerade yta sitter den också säkrare i handen. Med sina 300W är den väldigt kraftfull och tar sig genom de flesta arbeten snabbt och smidigt och behöver du ta det lite långsammare kan du ställa hastigheten enkelt. Den har ingen egen dammuppsamling men slipplattan kan kopplas till dammsugare och när den är kopplad håller den verkstaden dammfri.

 • Verktygsfritt tillbehörsbyte
 • Medföljande slangadapter till dammsugare
 • Ingen inbyggd dammuppsamling
 • Större slipplatta hade varit bra
[script]