Rullcontainer

En rullcontainer (kallas ibland gallervagn eller rullbur) är en typ av transportbehållare som har hjul och används för att effektivt flytta material på plan yta. Den finns i olika storlekar, material och typer och är vanligt förekommande inom lagerhantering, detaljhandeln och logistikbranschen. Genom att använda rullcontainers kan transport och hantering av material bli enklare, säkrare och mer effektivt. Rullcontainrar kan vara tillverkade i olika material, storlekar och typer för att passa olika användningsområden.

Olika typer av rullcontainrar

Rullcontainer

Dessa transportbehållare är vanligtvis konstruerade av material såsom stål eller aluminium och är utrustade med handtag för enkel hantering. De är utformade med flera nivåer för att effektivt kunna lagra flera pallar eller gods samtidigt.

Rullbur

Rullburar är lätta och flexibla transportbehållare som ofta används för att transportera mindre gods. De har praktiska handtag som underlättar vid transport och finns i olika storlekar för att passa olika behov.

Gallervagn

Gallervagnar är speciellt utformade för att säkra godset på plats under transporten. Med galler på sidorna och ett lock kan du vara säker på att godset inte välter eller ramlar av vagnen när du bär den.

Paketvagn

Paketvagnar är tunna och enkla att manövrera och är speciellt utformade för att säkra godset på plats. De har en låsmekanism som håller godset säkert fast, tillsammans med handtag för att underlätta vid bärning.

Varuvagn

Varuvagnar är speciellt utformade för att transportera större gods, men fungerar också bra för mindre varor. De är utrustade med ett säkert lock som säkerställer att godset stannar på plats under transporten.

Vad kan gallervagnar användas till?

En rullcontainer kan användas på många olika sätt. Vanligtvis används den för att transportera eller lagra olika typer av varor och material.

Till exempel kan den användas inom industrin för att transportera tunga eller stora föremål på arbetsplatsen. Inom detaljhandeln kan den användas för att flytta varor från lager till butiksgolv eller för att samla in återvinningsmaterial.

Rullcontainers används också ofta inom logistikbranschen för att effektivisera hanteringen av gods vid lastning och lossning av lastbilar och på flygplatser för att transportera bagage.

Var kan man köpa rullcontainer?

Rullcontainers kan köpas från olika återförsäljare som specialiserar sig på materialhanteringsutrustning eller i byggvaruhus. Ett exempel där du kan köpa rullcontainer är Runa Metall som är specialiserade på produkter inom materialhantering. De erbjuder ergonomiska rullcontainers som är enkla att hantera och underlättar transport och förflyttning av gods på lager och andra typer av arbetsplatser. Ett annat exempel är byggvaruhus som exempelvis JULA som finns runt om i hela landet. Annars är det enklaste sättet att hitta en återförsäljare att söka på nätet efter "rullcontainer" eller "materialhanteringsutrustning".

Bild från runametall.com

Vad är skillnaden mellan en rullbur och en gallervagn?

Rullburar och gallervagnar är två olika typer av vagnar som båda kan användas för att transportera material.

  • Rullburen är en typ av varuvagn som har fyra hjul och vanligtvis tillverkas av stål. Ofta har rullburen ett lock som kan stängas för att säkra godset och är därför ett bättre val för att transportera gods som kräver högre säkerhet.
  • Gallervagnen är en annan typ av vagn som har en ram med ett nät som delar upp vagnen i flera fack. De tillverkas vanligtvis av plast och har också fyra hjul och ett lock som kan stängas för att förhindra gods från att falla ut. Gallervagnar är ett utmärkt val för att transportera lättare gods som inte kräver lika hög säkerhet.