Ljudabsorbenter och avskärmningar gör det lättare för dina anställda att arbeta i ett öppet kontorslandskap, utan att de störs av varandra. Både avskärmningar och ljudabsorbenter skapar lugn och ro på arbetsplatsen, vilket i sin tur bidrar till en mer hälsosam och bra arbetsmiljö.

På marknaden finns det idag mängder med olika alternativ av ljudabsorbenter att välja mellan, allt från väggabsorbenter till takabsorbenter. Företaget DPJ.se har länge erbjudit ljudabsorbenter för kontor och är väl etablerade inom kontorsinredning. Här kan du inte bara hitta avskärmningar som passar för skrivbord, utan även olika typer av väggabsorbenter såväl som hängande ljudabsorbenter. Alla typer av ljuddämpande inredning för en förbättrad arbetsmiljö finns här.

Ljudnivå på kontoret – Fem bra tips

Det är mer än bara prestations- och koncentrationsförmågan som försämras om ljudnivån på arbetsplatsen är för hög. Forskning och studier har visat att en bullrig arbetsmiljö även kan leda till stress, samt hjärt- och kärlsjukdomar och högt blocktryck. I en vanlig kontorslokal bör bullernivån inte överstiga 40–60 dB, medan i ett kontorslandskap är det vanligt med 50–70 dB. Du kan minska ljudnivån med följande tips.

  • Sätt upp ljudabsorberande skärmar
  • Satsa på tydliga avskärmningar med ljudabsorberande material
  • Välj inredning med ljudabsorberande tyg och design
  • Informera regelbundet dina anställda om vikten av låg ljudnivå
  • Se över bullernivå för ventilationstrummor, maskiner och dylikt

Väggabsorbenter


Väggabsorbenter är ett bra alternativ för dig som vill absorbera ljud på arbetsplatsen och samtidigt få en snygg inredningsdetalj. Väggabsorbenter kan se väldigt enkla ut i sin helhet, men kan också komma i form av tavlor eller andra finare väggdekorationer. DPJ.se har ett stort utbud av väggabsorbenter där den ljudabsorberande funktionen inte påverkar det estetiska.

Absorbenterna gör rummet tystare och mer estetiskt, samtidigt som de minskar buller och eko. Det, i sin tur, innebär att du får en arbetsplats där koncentrationsförmåga och produktivitet är mycket högre och stressnivån lägre. Du kan till och med använda de på en skärmvägg, på så sätt kan du skapa en dubbel ljudisolering på ett enkelt sätt. Det är rekommenderat att man kombinerar väggabsorbenter med andra ljudabsorbenter för bästa effekt.

Takabsorbenter


Takabsorbenter fungerar på samma sätt som väggabsorbenter, med skillnad att de monteras i taket istället för på väggen. Produkten är framtagen för att absorbera buller och andra ljud som kan upplevas som irriterande och störande. De är t.ex. utmärkta att använda i rum med eko eller där det finns många olika typer av ljudkällor.

Takabsorbenter kommer i många olika former och är svåra att skilja från taklampor eller annan inredningsdetalj. Takhängande ljudabsorbenter är ett utmärkt alternativ när man inte vill fylla på kontoret med fler möbler men samtidigt minska ljudnivån. Du väljer själv om det är en enkel och mer stilren absorbent du vill ha eller om du vill att den ska synas riktigt ordentligt. Företaget DPJ.se erbjuder takabsorbenter och rekommenderar att man väljer minst 40mm i tjocklek för kontoret. Desto tjockare absorbenter desto bättre ljudabsorbering. Med en takabsorbent skapar du en bättre arbetsmiljö och minskar risken för ohälsa på arbetsplatsen.

Bordsskärmar


Bordsskärmar är inte bara en fantastik ljudabsorbent utan fyller även syftet att minska visuella distraktioner som kan uppstå i en öppen kontorsmiljö. Genom att sätta upp bordsskärmar kring skrivborden kan du se till att skapa en plats där dina anställda får möjlighet att arbeta avskilt, samtidigt som de kan befinna sig nära sina kollegor.

Välj bordsskärm efter den typ av kontorsmiljö du befinner dig i och tänk både på ljudabsorbering och avskärmning. Besök DPJ.se för ett brett utbud av bordsskärmar för att förbättra arbetsmiljön och produktiviteten på ett stiligt men effektivt sätt. Bordskärmar kommer i alla möjliga storlekar så att du kan hitta en som passar ditt företag så bra som möjligt. Köp inte för låga, eftersom den ljudabsorberande effekten då minskar.

Växter


Det finns många fördelar med att ta in grönska på ditt kontor. Gröna växter får inte bara arbetsplatsen att se trevligare ut, utan de gör också dina anställda gladare och renar luften på arbetsplatsen. Växten kan liknas med naturens ljudabsorbenter, men det bästa är att använda de tillsammans med andra alternativ, till exempel bordsskärmar eller takabsorbenter.

Hur fungerar då växter som ljudabsorbenter? De hjälper till att bryta ner ljudfälten som uppstår och ger på så sätt mindre bakgrundsbrus och en trevligare ljudbild. Här rekommenderas täta och större växter med riktigt stabila och tjocka blad.

Mattor


Genom att inreda kontoret med hjälp av mattor kan du påverka ljudnivån på arbetsplatsen. Öppna planlösningar och öppna kontorslandskap är något som är väldigt vanligt, men som också kan orsaka problem med eko och extra högt buller. Väljer du att lägga in ljuddämpande mattor på företaget kan du enkelt hitta en bra lösning på problemet, samtidigt som du får en lokal som ser trevligare ut.

Ska du inreda med mattor rekommenderas stora mattor som är tjocka. Ju större mattan är, desto mer ljud kommer den också att dämpa. Komplettera med andra ljudabsorberande alternativ för bästa resultat.