En lägesställare kan hjälpa dig att lösa problemet när du vill ha det rätta läget för tunga och svåra arbetsstycken. Lägesställaren ser till att du kan tilta, lyfta eller vrida stycket så att du får en mer ergonomisk arbetsposition. Rörelserna ger steglöst och fjärrstyrt för enklare arbete. Det finns många olika varianter och storlekar på lägesställare. Besök Axson.se för att kolla in vilken lägesställare som skulle passa dina svetsprojekt bäst.

Lägesställare svets

Lägesställaren är en bra hjälpreda när du ska arbeta med stora och tunga svetsprojekt där rörlighet är mycket viktigt. Lägesställare kan komma i alla möjliga storlekar och gör det möjligt för dig att bortse från storleken på arbetsstycket. Det beror helt enkelt på att verktyget hjälper till att hålla föremålet på plats, samtidigt som du kan vinkla och rotera det på ett sätt som passar dig. På så sätt kan du inte bara arbeta på ett mer ergonomiskt sätt, och förbättra din arbetsmiljö, utan du kan också hitta smidigare lösningar att manövrera tunga föremål. Alla rörelser sköts elektroniskt och det gör det möjligt för dig att hantera mycket tunga vikter.

  • Arbeta mer ergonomiskt
  • Rotera, vinkla och tilta efter behov
  • Sköts elektroniskt och steglöst
  • Arbeten av högre kvalitet

Lägesställare kan tas fram för olika ändamål, till exempel för höga bärlaster och med flera stationer, samt vara pneumatisk eller elektrisk.

Vad är a-mått svets

Med a-måttet kan du räkna ut vilken svetsad kärlfog som passar bäst för din svets. När a-måttet räknas ut baseras detta på svetsparameter såväl som på plåttjocklek. A-måttet kan du enkelt räkna ut själv. Har du till exempel 8 mm plåt som ska beskäras med en 4 mm godstjocklek kommer A-måttet att motsvara hälften - alltså 2 mm.

Räkna ut a mått svets

Att räkna ut a-måttet för din svets är väldigt enkelt och det finns smidiga tumregler som du kan använda dig av. Börja med att mäta plåten och godstjockleken för att ta reda på a-måttet. För mer avancerade beräknar av A-mått kan du besöka Axson.se för ett enkelt A-mått kalkylverktyg som klarar att omvandla olika typer av mätenheter.

Exempel: Plåttjocklek på 10 mm och godstjocklek på 5. A-måttet är då 2,5, vilket är hälften av godstjockleken.