Kontorsinredning gör inte bara ditt kontor mer praktiskt och användarvänligt, utan inredningen kan också fungera som ljudabsorbent och få ditt företag att kännas trevligare. Kontorsmöbler kan vara allt från skrivbord och stolar, till soffor, mattor och smidiga förvaringshyllor.

Vanligaste kontorsmöbler

Vilken inredningsstil du väljer att ha på ditt kontor kan bara du bestämma, men när det kommer till valet av kontorsmöbler finns det några möbler som alla företag bör ha. Det är bland annat skrivbord och kontorsstolar, men det krävs också en välfungerande och ergonomisk belysning på arbetsplatsen. Utöver detta kan det även vara värt att satsa på avskärmare eller ljudabsorbenter, åtminstone om ni sitter i ett öppet kontorslandskap.

När det kommer till kontorsinredning som mattor, tavlor och växter har kvaliteten oftast mindre betydelse, däremot skapar det en trivselfaktor. Men alla viktiga kontorsmöbler bör vara av hög kvalité för hållbarhet men även för att minska belastningsskador samt öka produktiviteten. Därför är det bra att vända sig till företag som specialiserar sig inom kontorsmöbler och kontorsinredning. DPJ.se har länge sysslat med det och levererar moderna kontorsmöbler av högsta kvalité till alla typer av företag, få inspiration till kontorsinredning och utforska deras utbud av kontorsmöbler. Om budgeten tillåter bör du då satsa på höj- och sänkbara skrivbord, ergonomiska kontorsstolar och ljudabsorbenter.

Ergonomiska kontorsmöbler

Ergonomiska kontorsmöbler är specifikt framtagna för att säkerställa att du och dina anställda arbetar korrekt och att ni får en bra sittställning. En ergonomisk kontorsstol kan till exempel avlasta rygg och axlar och på så vis minska risken för trötthet och belastningsskador. Ett ergonomiskt skrivbord kan vara utformat med en funktion som gör det möjligt att sänka och höja bordet efter behov, för att på så vis främja en optimal hållning. Rätt val av möbler i kontoret minskar risken för ryggsmärta, smärta i axlar och nacke.

Höj och sänkbart skrivbord


Det finns många fördelar med att välja höj- och sänkbara skrivbord till ditt kontor. Dessa bord är framtagna för att kunna ställas in individuellt och passar således alla människor - oavsett längd. Vissa bord kan även höjas till ståbord, vilket främjar hållningen och gör det lättare för dina anställda att växla mellan sittande och stående under dagens gång. Kvalitén på höj och sänkbara skrivbord är väldigt viktigt med tanke på att det finns rörliga delar. Etablerade och pålitliga företag inom kontorsmöbler så som DPJ.se erbjuder ett stort utbud av höj och sänkbara skrivbord för alla stilar av kontorsinredning. Kika in och se vilket skrivbord som skulle passa ditt kontor bäst.

Kontorsstol


Det finns flera saker som är viktiga att tänka på när du ska välja en bra kontorsstol. En bra och ergonomisk kontorsstol bör vara utrustad med justeringsfunktioner som gör den flexibel och användarvänlig. Här bör du till exempel alltid kunna justera stolens höjd, djup, armstöd och vinkel på ryggstödet.

Inspiration – kontorsinredning

Ett vanligt missförstånd är att kontor ska inredas kalt, kallt och minimalistiskt. Men människor trivs mycket bättre på sin arbetsplats om kontoret kan liknas med det egna hemmet. Fördelen med detta är att det blir fritt fram för dig att utforska olika stilar när det gäller kontorsinredningen och val av kontorsmöbler. Visste du till exempel att färgen gul sägs göra människor mycket lyckligare och mer lättsamma?

Har du svårt att veta hur du ska inreda kan du hämta inspiration för kontorsinredning från DPJ.se som fokuserar på moderna kontorsmöbler för alla typer av kontor. Våga ta ut svängarna i valet av kontorsinredning och välj det som passar dig.