Gamla fönster kan behöva bytas när de blivit gamla, eller om fukt och annat kommit in mellan glaspartierna. Det kan kännas tråkigt att behöva byta ut gamla fönster, då de är väldigt fina och unika i utseendet. Men du behöver inte alltid köpa helt nya, genom att sätta in isolerglas i gamla fönster gör du renoveringen mer miljövänlig och hållbar. Hur går ett sådant byte till och varför är det så hållbart? Här hjälper vi dig att svara på dessa frågor. Du som ska byta fönster får även svar på om det är bäst att byta till 2 glas eller 3 glasfönster.

Renovera fönster med isolerglas

Om dina fönsterkarmar fortfarande är i bra skick är den en god idé att endast byta ut glasen. Genom att sätta i isolerglas i gamla fönster gör du en fönsterrenovering som är bra både för din energiförbrukning och inneklimatet i din bostad.

Du kan även komplettera dina gamla fönster med helt nya fönsterbeslag från Specialbeslag.se i samband med bytet av glas för att andas nytt liv i dina fönster. Behåll dina fina och unika fönster men se till att smådetaljerna håller och passar in med din inredning. Välj bland mängder av fönsterbeslag för att hitta något som passar just dina fönster.

Du slipper dessutom de stora renoveringsarbetet med plåtjobb, ommålning och allt runtomkring. Hos Grundels kan du få hjälp med detta fönsterbyte på ett enkelt och smidigt sätt.

  • Lägre kostnad än att köpa nya fönster
  • Behåller värmen bättre i din bostad
  • Isolerglaset bidrar till minskat buller
  • Sänker din energiräkning
  • Gör om 2-glas till 3-glasfönster
  • Miljövänligt alternativ

Ska jag välja 2 glas eller 3 glas?

Skillnaden på 2 eller 3 glasfönster är inte bara utseendet, det finns även ekonomiska och miljövänliga aspekter som spelar in. Det är därför populärt att med hjälp av isolerglas eller en isolerruta göra om sina 2 glasfönster till 3-glas i stället. 2-glasfönster har sedan många år varit populära, men nackdelen men dem är att de ej är lika anpassade till ljusinsläpp, buller och kondens. Tillskillnad från 3-fönster som är helt anpassade utefter dessa aspekter. Här nedan kan du läsa mer om fördelarna med 3-fönster.


Bättre ljusinsläpp

Eftersom glasytan på 3-fönster är större så bidrar de till ett ökat ljusinsläpp in till din bostad. På så sätt kan ni spara viss energi och få en lägre energiförbrukning, då ljusinsläppet gör att ni kan spara in på viss el. Har du dessutom en vacker utsikt utanför ditt fönster får du chansen att utnyttja den ännu mer.


Minskad kondens – Insida fönster

En av de största fördelarna med 3-fönster är att de flesta av dem skyddar bättre mot kondens på insida och utsida av fönster. Insidan av fönster drabbas däremot oftas av detta, vilket i sin tur kan leda till fuktskador.


Mer värmeisolerat

Med ett 3-fönster blir ditt hushåll mer värmeisolerat både från utsidan och insidan. Glaset gör att värmen från insidan av ditt hushåll behålls, men den hjälper också till att hålla värmen utanför på sommaren vid varma sommardagar. Glaset bidrar alltså till ett bättre inomhusklimat för dig och din familj.


Minskad bullernivå

Med hjälp av isolerglaset minskar insläppet av ljud, och därav bullernivån. Buller och andra ljud kan vara mycket jobbiga och störande, även fast de inte alltid är så höga. Med 3-glas störs ni inte av olika ljud som vandrar genom glasrutan. Vi är olika känsliga för buller och med detta glas slipper ni eventuella problem.