Går du i tankarna på att köpa ny bostad? Eller ska du flytta ihop med någon och behöver göra dig av med din nuvarande bostad? Vare sig om du är ute efter att köpa eller sälja bostad, så finns det en sida som fyller dessa möjligheter. Vi vill därför tipsa dig om Bovision – En grym bostadssajt och en stor konkurrent till Hemnet!

Bovision - Konkurrent till Hemnet

www.bovision.se kan du som vill köpa och/eller sälja en bostad få hjälp. Det finns ett stort utbud av allt från villor och bostadsrätter, till hyresrätter och utlandsbostäder. Med deras enkla sökfunktion kan du som intresserad både söka utifrån bostäder och mäklare. En av de största fördelarna med Bovision, och en av anledningarna till att de är en stark konkurrent till Hemnet är deras registrerade mäklare. På deras sajt tillåts nämligen inte annonsering av privata mäklare, vilket är vanligt förekommande på andra bostadssajter. De som också gör Bovison unika är tillgången till att söka utlandsbostäder. Du kan även läsa tips om utlandsbostäder och attraktiva bostäder.

Bovision erbjuder:

 • Nära kontakt med registrerade mäklare
 • Jämför mäklare när du ska sälja bostad
 • Sök bland bostäder i hela Sverige
 • Utlandsbostäder
 • Stort utbud av hyresrätter & nyproduktion

Köp & sälj bostad med Bovision

För dig som ska köpa och sälja bostad samtidigt kan det vara skönt att göra det genom en och samma mäklare. Hos Bovision får du möjlighet att jämföra olika mäklare när du ska sälja din bostad. Allt för att du ska anlita den bästa mäklaren som passar just ditt behov. Genom att fylla i dina uppgifter som typ av bostad, boendeyta och adress får du tips på mäklare som du sedan kan jämföra och ta kontakt med.

När du vill köpa en bostad finns det många saker att tänka på. Allt från dina förutsättningar och kriterier till val av bostad och olika lånemöjligheter. Med hjälp av en duktig och trovärdig mäklare blir ditt val och denna stora förändring lite enklare. Fördelen med just registrerade mäklare att de i vissa fall kan ha högre trovärdighet i jämförelse med privata.

Tips när du ska sälja bostad

Här nedan har vi listat lite tips för dig som ska sälja bostad. Vill du läsa mer rekommenderar vi dig att läsa denna artikel.

 • Välj en mäklare som du litar på
 • Budget för val av mäklare + styling
 • Sälj i rätt tid
 • Se till att din bostad är i bra skick
 • Köpa eller sälja först?

Tips när du ska köpa bostad

Här nedan har vi tagit fram några viktiga punkter för dig som ska köpa bostad. Vi hoppas att detta kan hjälpa dig!

 • Välj rätt bostad – Stressa inte
 • Besikta den bostad du ska köpa
 • Fyller bostaden dina krav?
 • Skriv kontrakt så snabbt som möjligt
 • Håll din budget

Kontantinsats husköp & nybygge

För dig som ska köpa nytt vill vi även tipsa om hur du ska tänka kring kontantinsats vid husköp och nybygge m.m. Har du haft möjlighet att spara mycket pengar sedan tidigare är det bästa alternativet att du använder det kapitalet. En kontantinsats vid husköp och bostäder ligger mellan 5–15% av köpeskillingen. Hos Kreditverket.se kan du läsa mer om hur det fungerar med handpenning vid husköp fungerar och hur du bör tänka. Skulle du vara i behov av att låna pengar till kontantinsats vid husköp, så kan du även jämföra olika lån på deras sida. Allt för att du ska göra så bra val som möjligt inför ditt köp.


Bygga hus - Lån

Att köpa lägenhet eller hus i nybygge blir mer och mer populärt. Fördelen är att du får en bostad som är helt ny och fräsch, men det kan också innebära nackdelar. Att köpa ett nybygge innebär att köpet sker nu, men inflyttning kan vara flera år senare. Det kan då vara så att du inte har de ekonomiska förutsättningarna som krävs, då betalningen måste göras direkt. Det är viktigt att ha koll på om du behöver kontantinsats för byggnadskreditiv eller om det räcker med bolån. Samma sak gäller om du själv ska bygga hus. Lån kan då komma att behöva tas i samband med köpet. Hos Kreditverket.se kan du läsa om hur du går till väga när du ska bygga hus. Lån, amortering och andra aspekter är nämligen viktigt att du har koll på.