Presenteras av Mirka

Ny superlätt tak- och väggslip med innovativ teknik

Traditionella roterande tak- och väggslipar väger ofta mycket och kräver en långt ifrån ergonomisk arbetsställning. Men nu lanserar Mirka smarta Leros, marknadens lättaste maskin som med revolutionerande teknik kommer förbättra vardagen för hantverkare.

Under 2014 introducerade Mirka den prisbelönta och mycket populära excenterslipen Deros. Ett av områdena man tidigt såg att tekniken skulle kunna appliceras på var tak- och väggslipmaskiner.

Mirka Leros som är resultatet av flera års utveckling är marknadens lättaste tak- och väggslip på endast 3,5 kilogram, vilket gör den 500 gram lättare än den närmsta konkurrenten. Leros har dessutom utrustats med smart teknik.

– Det finns inget liknande på marknaden. Mirka Leros kommer sätta en helt ny standard för tak- och väggslipar, förklarar Alexander Gidebratt, marknadschef på Mirka Scandinavia.

Revolutionerande teknik

Funktioner och fördelar

• Bortslös motorteknologi
• 225 mm slipplatta
• 350W effekt
• Praktisk T-format handtag
• 180° flexibelt sliphuvud
• Vikt endast 3,5 kg
• Dubbla sugpunkter
• Hastighetskontroll 4000 - 8000 rpm
• 5 mm orbit

Leros är precis som Deros en excenterslip och har en borstlös motor vilket gör den i princip underhållsfri. Handhavandet är dessutom väldigt enkelt med tydliga reglage och hastigheten går att styra från 4000 till 8000 varv per minut.

Själva sliphuvudet är tryckkänsligt och gör att maskinen kan stabilisera sig själv. Tillsammans med fem millimeters orbit samt Mirkas Full Force System så gör det att man inte behöver trycka maskinen mot ytan.

Fokus på ergonomi

Under utvecklingen av Leros har stor vikt lagts vid ergonomin för användarna. Mirka har bland annat tagit fram ett smart T-handtag som låter användaren slipa direkt framifrån till skillnad mot de flesta konventionella tak- och väggslipar som kräver ett hockeyklubb-grepp.

– Det är precis som att måla med roller. Handtaget ger även användaren större räckvidd och är perfekt vid slipning av tak då handtaget kan vilas i handen. Handtaget kombinerat med vårt sliphuvud och excentersliptekniken gör dessutom att man slipper vibrationer, säger Alexander.

Det smarta sliphuvudet är flexibelt i 180 grader gör Leros enkel att arbeta med och ger användaren en mer ergonomisk arbetsställning. Sliphuvudet som har två sugpunkter gör tillsammans med dammsugare och nätbaserade slipprodukter att man kan uppnå en i stort sett helt dammfri slipning.

www.mirka.com finns mer information om Mirka Leros. Här finns även information om alla tillbehör och företagets nätbaserade slipmaterial, Abranet.