Moogio - Solskydd & Terassmarkis
Nanobehandlade markisväv står emot smuts extra bra medan screenväv är mer transparent.

Njut av din uteplats hela säsongen med rätt solskydd

BostadMed nytt solskydd kan du förändra ditt hem både inne och ute. Med en terrassmarkis gör du din uteplats snygg och bekväm som du kan njuta av hela utomhussäsongen. Den skyddar också bra mot solens strålar. Till din markis kan du välja olika tillbehör som värmelampor, frontgardiner och belysning för att få en trevlig plats att umgås på.

En markis består av tjock och tålig väv gjord för att klara starka solstrålar. Speciell nanobehandlade markisväv står emot smuts extra bra medan screenväv är mer transparent. Du kan också välja en extra vattentålig markisväv som står emot större mängder regn.

Förutom valet av väv kan markisen anpassas efter dina önskemål. Josef Talpai, montör på Moogio, ger dig tips inför ditt markisköp och en överblick på vilka alternativ du kan välja mellan.

  • Husmonterad eller fristående. En terrassmarkis passar för dig som vill ha ett smidigt solskydd för en uteplats ansluten till huset. Alla hus är inte konstruerade för att kunna bära upp en markis, vilket en montör kan undersöka vid ett kostnadsfritt hembesök. Markisen kan annars monteras på fristående pelare.
  • Öppen markis, halvkassett eller helkassett. En öppen markis passar bra på en balkong eller takfot där den skyddas. En så kallad halvkassett innebär att markisen åker in i en kassett, men armarna lämnas utanför.
  • I en helkassett åker både markis och armar in i kassetten. Ser man till tåligheten så är det helkassetten som håller allra längst, men både den öppna markisen och halvkassetten håller länge om de sköts rätt.
  • Manuellt eller fjärrstyrd. De allra flesta väljer idag att installera en markis med en motor som gör att den kan fällas ut och in med en fjärrkontroll. På det sättet slipper man veva manuellt. En fjärrstyrd motor kostar lite mer men är bekväm och enkel att använda.
  • Skaksensor eller vindavkänning. En markis klarar inte mer än 9 m/s när den är utfälld. För att garantin ska gälla ska markisen alltid vara infälld under hård blåst, snöfall eller risk för frost.En sol-och vindsensor reagerar främst på vind och fälls in automatiskt när det regnar eller blåser. Med en skaksensor får du en något billigare lösning som reagerar på regnets vibration mot markisen.

Förläng utesäsongen

Det finns en uppsjö av tillbehör att välja mellan till din markis. Terrassvärmare integrerade i markisen gör att du kan förlänga säsongen på uteplatsen och sitta ute även vid lägre temperaturer.

Med trivsamma lampor i markisen får du en upplyst uteplats eller veranda. I markisen finns också möjlighet att montera högtalare så att du kan spela musik även utomhus.

Till de allra flesta markiser kan man i fronten montera på en extra frontgardin. Den ger både insynsskydd, står emot blåst och ger känslan av ett extra rum.

Moogio - terassmarkis
En terassmarkis från Moogio.

Styr markisen via telefonen

Eftersom man inte alltid är hemma när väder och vind slår om finns en ny teknik som gör att du kan sköta markisen genom en app i telefonen. Då kan du styra både in-och utfällning oavsett var du befinner dig.

Genom appen som installeras i telefonen och en mottagare som finns hemma svarar markisen direkt på styrningen. Funktionen kan också kopplas samman med annan fjärrstyrd utrustning man har hemma i bostaden.

Förutom markiser finns många andra typer av solskydd att välja mellan både till trädgård och inomhusmiljö. Med ett solsegel kan du till exempel effektivt skydda barnen när de leker i sandlådan. Med smarta fönstermarkiser kan du spara dyrbar energi och skapa behaglig inomhustemperatur.

Moogio erbjuder allt inom solskydd, både invändigt och utvändigt, för alla behov. Titta runt på www.moogio.se eller besök butiken för att hitta en lösning som matchar din stil och dina önskemål.

Redaktionen
redaktionen@temabygg.se