Presenteras av Bauroc
Bauroc - Lättbetong
Privatbygget ”Timius Trädgård” i Rydsgård 2015.

Flera fördelar med att bygga hus i lättbetong

Som heltäckande leverantör av lättbetong har estniska Bauroc etablerat sig som den största producenten i Nordeuropa. Företaget började produktionen av sin lättbetong under namnet AEROC 2001 och bytte nyligen varumärke. Företaget levererar idag ren, naturlig och mineralisk lättbetong av hög kvalitet till konkurrenskraftigt pris vilket gör den perfekt för husbyggen i Norra Europa.

Bauroc - Logotyp

Idag är Bauroc en heltäckande leverantör av såväl enkelblock som prefabricerade huselement och element för industribyggnader. På grund av lättbetongens höga hållfasthet och låga underhåll har den blivit extra fördelaktig för husbyggen och idag levererar Bauroc sina produkter till Estland, Lettland, Litauen, Sverige, Finland, Danmark, Norge, Tyskland och Ryssland.

Bra för husbyggen

Bauroc - Skola
Estlands första nära till nollenergiskola.

Bauroc använder sig av en ren, mineralisk lättbetong vilket innebär att den är helt antiallergen och fri från miljöskadande tillsatser. Detta gör den idealisk för husbyggen och för småhus erbjuder Bauroc allt från block till golv- och takelement och överliggare balkar. För industribyggnader har man även stora väggelement för inner-, brandskydds- och ytterväggar.

Genom att använda lättbetong får husen bra stabilitet, låga löpande driftkostnader samt att husägaren gör en stor energibesparing. Jämfört med ett hus i trä har betonghus också en betydligt längre livslängd. För Johan Timius, kund till Bauroc, var det ytterligare en anledning till att Baurocs element var det självklara valet. Han förklarar varför:

– Jag har ett hus med ett platt tak med långa spann på bjälklagselementen. När jag skulle bygga mitt hus jämförde jag alla aktörer och Bauroc var den enda som kunde leverera bjälklagselement med rätt hållfasthet. Det var ingen annan som vågade säga att man kunde använda deras element till mitt tak. Samtidigt var det en bra prisbild, inklusive transport, så det var egentligen ingen tvekan om saken.

Hög kvalitet till lågt pris

Anders Hörberg på Bauroc förklarar att anledningen till att de lyckas hålla priserna nere och ändå kan erbjuda en såpass hög kvalitet är att de har förvärvat två stora produktionsanläggningar. De moderna anläggningarna ligger i Estland och Lettland och detta har gjort att företaget kunnat effektivisera produktionen och öka volymen av produkter.
Bauroc - Citat

– Allt tillverkas i egen fabrik vilket gör att vi kan hålla en attraktiv prisnivå. Många tror att betong är dyrare än stål men jag vill med bestämdhet hävda att det går att uppföra en betongbyggnad till samma pris som i plåt. Vi har också goda transportmöjligheter och kan leverera lagervaror inom sju dagar, förklarar Anders.

Besök bauroc.se för att läsa mer om Baurocs produkter i lättbetong. Klicka här för fler bilder på Timius Trädgård. Klicka här för fler bilder på Pölva Gymnasium.