Ehlenbergs - Inredning & styling
För dig som går i inredningstankar är rådet att omge dig med möbler och textil som gör dig glad.

Vägen till din personliga inredningsstil

InredningFör att hitta en personlig stil bör du fokusera på inredning som ger dig positiv energi. En inredare arbetar för att hitta den stil som passar dig oavsett vilka trender som kommer och går.

Är du en av dem som tycker det är svårt att hitta inredning som fungerar både praktiskt och samtidigt är vackert? Inredaren Pernilla Ehlenberg tipsar här om hur man går tillväga för att hitta en inredning man själv trivs med att leva i.

En analys av din vardag

Inredning kräver hänsyn till hur vardagen fungerar. Det handlar om funktion, storlek av möbler i förhållande till rum, bostadens utseende, förvaring och estetik. Alla delar är lika viktiga.

Inredning att trivas i
Inredning att trivas i

– Att skapa en vacker miljö är såklart viktigt, men utan funktionalitet faller det förr eller senare. Som inredare kan jag vägleda dig i hur man inreder både praktiskt och vackert, säger Pernilla Ehlenberg.

En inredare med ett brett kontaktnät inom andra närliggande branscher underlättar för dig när du behöver hjälp med andra inredningsområden och kan rekommendera dig till bra samarbetspartners.

Inred i två steg

Pernillas främsta tips är att inreda utifrån personlig stil och smak. Inredning man själv njuter av och trivs i ger både mer energi och skapar möjlighet till avkoppling. För dig som går i inredningstankar är rådet att omge dig med möbler och textil som gör dig glad.

– Min rekommendation är att du funderar mer än en gång kring hur du vill inreda ditt hem. Ofta behöver du diskutera med någon annan för att komma underfund med vilka miljöer du verkligen trivs i, säger Pernilla.

När man skapat sig en bild, oftast i form av en moodboard, finns en grund att utgå från. Andra steget kan sedan vara att addera de trender som passar den stil du bestämt som din.

Tänk över olika förslag

Ehlenbergs - styling
Inred ditt hem med din personliga stil.

Första mötet med inredaren går ut på att formulera uppdraget och tydliggöra kundens önskemål. Därefter går man mer detaljerat igenom vilken stil och vision arbetet ska fokusera på. Inredaren kommer med förslag på vad som bör flyttas om, bytas ut eller köpas in.

Pernilla Ehlenberg arbetar även i tidiga skeden med nybyggnadsprojekt för att hjälpa kunden i byggprocesser, köksval, badrumsinredning och trädgårdsanläggning.

Efter ett hembesök får du sedan ett eller flera inredningsförslag på hur inredning kan komma att se ut med möbler, kuddar, mattor och textil. Nya möbler blandade med återvunnet och personliga saker kan hållas ihop med hjälp av en röd tråd som exempelvis en viss färg.

Ehlenbergs arbetar med inredning i både offentliga och privata miljöer. De stylar också visningshem, gör reklamfotograferingar och inreder hotell, butiker och kontor. På www.ehlenbergs.se kan du se fler bilder på projekt och ta kontakt med företaget för att boka in en inredningskonsultation.

Redaktionen
redaktionen@temabygg.se