Presenteras av Dawab
Dawab - Dykare
Foto: Dawab

Uppstickare kammar hem storuppdrag för Göteborgs hamn

Göteborgsföretaget Dawab har haft en snabb tillväxt och till följd av förvärv 2016 har de utökat sin kompetens ytterligare. Som senast i raden kammade företaget hem storuppdrag för Göteborgs hamn.

Dawab - Logotyp

2015 blev Dawab ett Gasellföretag vilket visar på företagets snabba tillväxt. Nyligen blev Dawab tilldelad ett jobb för energihamnen i Göteborg som är Sveriges mest frekventa kaj. Vi fick en pratstund med Andreas Molin på Dawab som berättar hur de tack vare ökad kompetens idag kan ta sig an allt större dykprojekt.

Projekt för Göteborgs hamn

Dawab - Göteborg
Foto: Dawab

Projektet att reparera pålar i energihamnen var inte första gången som Dawab fick uppdrag av Göteborgs hamn. För snart fyra år sedan reparerade cirka 40 pålar tillsammans men då i samarbete med ett annat företag. Den här gången kunde Dawab tack vare förvärv och tillväxt lösa hela projektet själva med cirka 40 man som reparerade 69 pålar.

Första gången Dawab arbetade med Göteborgs hamn utvecklade de en egen gjutform i komposit för att slippa arbeta med tunga stålformar. Formen gjorde succé och nu senaste använde man en vidareutveckling av den.

– Då det är tätt mellan pålarna blir arbetet svårare men i komposit blir formarna både mindre och lättare vilket är en fördel när en dykare arbetar mellan de trånga pålsjoken. De är också snabba att montera och demontera vilket jämfört med stålformar innebär en stor tidsbesparing, berättar Andreas Molin på Dawab.

En komplett kompetens

Dawab utgår idag från Göteborg men är verksamma i hela Sverige. Med både anläggnings- och servicedykeri kan företaget utföra arbeten som undervattenssvetsning, diverse betongarbeten, undervattensinspektioner, borrning, sprängning, viktning och sänkning av ledningar.

– I förvärvet vi gjorde 2016 fick vi både utökning av personal och utrustning så idag har vi en komplett maskinpark. Numera kan vi räkna på jobb på ett helt annat sätt än tidigare då vi inte behöver hyra in utrustning. Det är få endast ett få företag i Sverige som besitter denna kompetens i branschen, avslutar Andreas.

dawabsverige.se finns mer information om Dawabs dykartjänster av marina entreprenader och inspektioner.