Diapol - köksbänkskivor
En av de främsta fördelarna med bänkskivor i sten är att du slipper allt underhåll.

Underhållsfria köksbänkar ny trend

InredningNya bänkskivor är ett enkelt sätt att förnya och fräscha upp ett kök. Istället för att välja laminat eller ett träslag som behöver oljas in och underhållas med jämna mellanrum är köksbänkskivor i sten ett bra alternativ. Då får du underhållsfria bänkskivor som håller år efter år.

Köksbänkskivor finns i många olika material och utföranden. En av de främsta fördelarna med bänkskivor i sten är att du slipper allt underhåll som behövs för bänkskivor i olika träslag.

Företaget Diapol tillverkar och säljer bänkskivor till kök i både granit och kvartskomposit. De har själva märkt av ett allt större intresse hos folk som renoverar kök och vill ha ett beständigt, vackert och underhållsfritt material till sina bänkskivor.

– Vi har många kunder som kommer in till oss och redan testat både trä och laminat i köket. Tillslut inser de att de borde valt bänkskivor i sten redan från början för att slippa byta igen efter några år, berättar Maris Orasson-Pukk, säljansvarig för Diapol i Sverige.

Välj mellan granit eller kvartskomposit

Både granit och kvarts är starka material som tål det mesta, inklusive vätskor som citronsaft och rödvin som annars kan ge svåra fläckar. De är också otroligt hållbara vilket gör de till utmärkta materialval för dig som vill slippa byta ut dina bänkskivor efter några år.

Granit är en vulkanisk sten vilket gör den till en ren naturprodukt. Graniten är svår att repa tack vare dess hårdhet och tål att du ställer varma grytor och pannor på den utan att det blir märken.

Till skillnad från graniten är kvartskompositen industriellt framtagen. 93 procent består av naturliga kvartskristaller och resten av material som färgpigment, bindemedel och kåda för att få fram rätt konsistens och färg. Kvartskompositen är precis som graniten inte porös vilket gör den lätt att rengöra, men är däremot något mer känslig mot direkt värme.

Snabba leveranser utan mellanhänder

Diapol

Diapol är idag Europas största tillverkare av köksbänkskivor.

  • Stort urval av olika granit och kvartssten
  • Måttbeställningar
  • Mätning och montering
  • Konkurrenskraftiga priser
  • Snabba leveranser
  • Goda betalningsmöjligheter

Diapols showroom har öppet hela sommaren.

Ännu en fördel med köksbänkskivor i material som granit och kvarts är att de går att få i många olika färger och nyanser. Vill du se de olika materialen och stenproverna på nära håll har Diapol ett stort showroom i Hägersten.

Vanligtvis gör Diapols anställda hembesök där du i lugn och ro kan bestämma dig för hur dina nya bänkskivor ska se ut. Efter måttagning skickas en order till företagets fabrik i Estland där alla bänkskivor görs efter din beställning.

Efter ungefär två veckor levereras dina nya bänkskivor direkt hem till dig och monteras i köket.

– Tidigare var kostnaden för bänkskivor i sten mycket högre än för exempelvis trä, men idag går det att få ta på vackra stenskivor till bra pris. Bänkskivor i granit eller kvarts för ett normalstort svenskt kök kostar runt 15 000 kronor inklusive måttagning, frakt och montage, berättar Maris Orasson-Pukk.

Förutom granit och kvartskomposit har Diapol även tillverkning och försäljning av köksbänkar i marmor. De säljer även diskhoar för dig som vill måttanpassa din diskho till din nya köksbänk.

www.diapol.se kan du läsa mer vackra och tåliga köksbänkskivor till bra priser. Där kan du också räkna ut hur mycket det skulle kosta att byta ut dina bänkskivor till nya från Diapol.

Redaktionen
redaktionen@temabygg.se