Presenteras av Kingspan
Kingspan - Tommy Tiselius
Tommy Tiselius, ny återförsäljaransvarig på Kingspan Insulation i Sverige.

Framgångsrik tillverkare av högeffektiv isolering växlar upp inom sälj

Kingspan storsatsar i Sverige och svenska dotterbolaget Kingspan Insulation rekryterar bland annat flera säljare. Nya återförsäljaransvarige Tommy Tiselius berättar om sin resa så här långt och vad ett jobb på Kingspan innebär.

Kingspan logo

Det fanns egentligen aldrig några tveksamheter kring ifall Tommy Tiselius skulle börja arbeta på Kingspan Insulation. När han fick reda på att företaget rekryterade ringde han direkt till Sverigechefen och presenterade sig. Två veckor senare var han anställd.

– De märkte nog att jag var väldigt bestämd med vad jag ville. Som utbildad snickare och erfaren säljare såg jag att Kingspans isoleringsmaterial hade stor potential att växa på marknaden och jag ville vara med på den resan så fort som möjligt. Kooltherm är verkligen framtidens material, berättar Tommy.

Socialt med mycket resor

Tommy började jobba i oktober 2018. De första veckorna spenderades på Kingspans kontor i Göteborg där större delen av personalen befinner sig. Introduktionstiden inkluderade bland annat att läsa in sig på materialen och bekanta sig med organisationen i stort.

– Det är viktigt att man passar in i gänget. Man har mycket telefonkontakt med dem även när man är ute och kuskar runt och jag trivs fantastiskt bra med mina kollegor. Som gammal fotbollsspelare älskar jag teamkänslan här. Vi är som ett fotbollslag, säger Tommy.

Han berättar vidare att jobbet som säljare ofta innebär mycket ensamtid ute på vägarna, med tre till fyra resdagar per vecka, samtidigt som säljrollen i sig är väldigt social. Idag har Tommy kontor i både Stockholm och Göteborg och träffar kunder och återförsäljare i hela landet.

– Restiden kompenseras av alla fantastiska möten. Jag älskar att träffa folk. Samtidigt är Sverige ett ganska avlångt land och vi behöver bli fler säljare, speciellt nu när vi bygger en ny Koolthermfabrik i Jönköping, förklarar han.

Söker nyfikna medarbetare

– Kingspan är ett spännande företag och jag tog definitivt rätt beslut när jag ringde hit. Nya säljare behöver inte nödvändigtvis finnas i Göteborg eller Stockholm, men däremot bör man ha jobbat inom byggbranschen på något sätt och ha säljerfarenhet. Det är också bra att vara öppen och såklart nyfiken på att arbeta med framtidens isolermaterial, avslutar Tommy.

Den som vill veta mer om hur det är att arbeta på Kingspan är välkommen att besöka företagets Linkedin-sida. På www.kingspan.com/se finns mer information om företaget och framtidens isolermaterial.