Presenteras av EMS Group
Takeuchi TB2150R - EMS Group
Den nya kompaktgrävaren från populära Takeuchi har snabbt blivit populär. Foto Anders Nilsson

Succé när kända minigrävaren blir stor

I november 2017 lanserade den kända grävmaskinstillverkaren Takeuchi sin första större grävmaskin. Kompaktgrävaren TB2150R erbjuder den kvalitet och smidighet som märket är känt för, men i ett större format på drygt 15 ton och den nya maskinen har snabbt blivit en succé.

EMS Group - logo

Japanska Takeuchi – i Sverige tidigare Tak Job – skapade världens första minigrävare och är vida känt för sina kvalitetsmaskiner. Förra året lanserade tillverkaren för första gången en grävare i större storlek; TB2150R som vänder sig till kunder som behöver mer lyftkraft, lastkapacitet och fördelarna av ett konventionellt aggregat.

– Det här har öppnat upp en värld av möjligheter. Takeuchi är världens mest älskade minigrävare och nu har kunder som behöver en större maskin äntligen möjlighet att köpa från detta kvalitetsmärke. Vi har redan sålt slut på första leveransen och väntar in den andra, säger Patrik Wadenhed, vd på EMS Group, Takeuchis generalagent i Sverige.

Takeuchi TB2150R - EMS Group 2
TB2150R är smidig att hantera och väger bara 15,5 ton. Foto Anders Nilsson

Stabil maskin med lång räckvidd

Utöver storleken så är den största skillnaden mellan Takeuchis minigrävare och den nya kompaktgrävaren ett centrummonterat aggregat med fast bom istället för en svängbom. Det innebär bättre lyfthöjd, bredare siktfält och ger maskinen bättre stabilitet. Lillasystern TB2150 har en svängbom istället för den som behöver mer flexibilitet.

Kompaktgrävaren levereras som standard med en mono-bom för maximal prestanda, men finns även med tvådelad bom. Maskinen har en räckvidd på cirka 8 meter och ”bäst-i-klassen” grävdjup på 5,5 meter. Grävaren har också en miljövänlig steg-4 motor.

– Det är en riktigt prisvärd kvalitetsmaskin med minimalt underhållsbehov. Kunderna är jättenöjda. Vi har till och med maskinuthyrare som kommer och beställer ännu fler maskiner tack vare feedback från deras kunder, berättar Patrik.

Grävaren erbjuder bland annat en omdesignad förarhytt med 7-tums multidisplay och bluetooth-radio. Den har även utrustats med backkamera samt LED-belysning på hytt, bom, och sticka.

Liten och smidig

TB2150R må vara Takeuchis största grävare, men det betyder inte att den är stor. Grävaren väger cirka 15,5 ton och är utformad så kompakt som möjligt. Det innebär bland annat att den går att frakta på vanlig lastbil istället för en maskintrailer vilket gör den både enklare och billigare att transportera.

Eftersom den är liten och smidig är kompaktgrävaren optimal vid villagrundsarbeten och servicejobb. Den fungerar även bra som allround maskin i många lägen. Läs mer om alla fördelarna med TB2150R, Takeuchis grävmaskiner och EMS Groups övriga kvalitetsfordon på ems.se. Här finns självklart även kontaktuppgifter för säljare.