Presenteras av HusCompagniet
HusCompagniet - Stenhus
HusCompagniet har funnits sedan 1972 och har sedan dess byggt cirka 20.000 hus i Danmark, Tyskland och Sverige.

Stenhus från Danmark tar Sverige med storm

Utsedda till Årets husleverantör två år i rad har HusCompagniets underhållsfria stenhus blivit allt populärare även i Sverige. Nyligen förvärvades företaget av svenska EQT och till följd expanderar den danske husleverantören med nytt kontor i Göteborg.

HusCompagniets logo

HusCompagniet förvärvades nyligen av nordens största kapitalfond EQT och har till följd ökat sina möjligheter att expandera och ta den svenska husmarknaden med storm. HusCompagniet har förstärkt sin försäljningsorganisation med en ny försäljningsdirektör för Sverige, Michael Jönsson.

HusCompagniets vd, Morten Voravong, förklarar att de är väldigt glada att ha Mikael på som en del av det svenska teamet. Hans erfarenheter som både marknads- & försäljningschef på NCC Boende de senaste 12 åren kommer att bidra till HusCompagniets fortsatta expansion i Sverige.

– Förutom att tillsammans med HusCompagniets duktiga säljare utveckla försäljningen kommer en viktig del i min roll som försäljningsdirektör vara att hitta markområde som vi kan utveckla i framtiden, säger Michael.

En attraktiv partner för alla

I augusti 2015 förvärvade EQT HusCompagniet vilket gör att husleverantören fått en stor och stabil ägare bakom sig. I sin framtida expansion i Sverige kommer HusCompagniet bland annat att titta på så kallade grupphusområden i samarbete med fastighetsägare, både privata som kommunala markägare.

– Genom att gemensamt titta på detalj- och översiktsplaner i olika kommuner vill vi vara en aktiv partner i att utveckla framtidens boende med attraktiva bostäder. Därför kommer kommuner och privata markägare att utgöra en viktig del i vårt framtida arbete, säger Michael.

HusCompagniet - Köpa stenhus
Fler värdesätter ett nyproducerat hus där de slipper underhåll.

Populärt med underhållsfria stenhus

I Skåne finns en lång tradition av att bygga stenhus och likaså på västkusten, som enligt HusCompagniets vd, Morten Voravong, är en intressant marknad med ett stort bostadsbehov.

En av anledningarna till att HusCompagniet lyckats så bra är enligt Morten att stenhus passar bra för vårt skandinaviska klimat. Stenhus har en tung konstruktion vilket gör att de många gånger upplevs som tystare. Han berättar mer:

– Stenhus ger ett behagligare inomhusklimat som är svalare på sommaren och varmare på vintern. De kräver heller inte lika mycket underhåll vilket är något många kunder efterfrågar idag. Allt fler bostadsköpare vill inte längre lägga hela sin semester på att rusta upp och måla om sitt hus utan ha tid över till annat. Vissa vill köpa ett hus att renovera medan andra värdesätter ett nyproducerat hus där de slipper underhåll.

Ett tryggt husköp

Unikt för HusCompagniet är att deras kunder betalar först efter godkänd besiktning och det är dags att flytta in, detta innebär en ekonomisk trygghet. På detta sätt slipper köparen betala dubbla räntekostnader under tiden som husets byggs, något som kan sätta stora begränsningar för många familjer.

HusCompagniet - Bygga stenhus
HusCompagniets kunder betalar först efter godkänd besiktning.

– Det är viktigt att hela köpprocessen känns trygg för våra kunder och de betalar först när vi lämnar nyckeln i deras hand. Under hela byggprocessen kan kunderna dessutom vara så delaktiga som de önskar och anpassa huset efter behov. Det är denna trygghet som skapat så hög kundnöjdhet hos HusCompagniet, avslutar Morten.

HusCompagniet har funnits sedan 1972 och har sedan dess byggt cirka 20.000 hus i Danmark, Tyskland och Sverige.

Vill du läsa mer om HusCompagniets trygga och underhållsfria stenhus? Besök huscompagniet.se. Här kan du också beställa hem katalog och hitta ditt närmaste visningshus eller varför inte besöka HusCompagniet på Stora Villamässan i Malmö mellan den 3-6 mars.