Presenteras av KAMIC Light & Safety
Insafe Origin - brandvarnare i olika färger
Insafe Origin kan fås med kåpor i sju olika färger och kan specialbeställas med eget mönster eller tryck. Foto: KAMIC Light & Safety

Snygg och praktisk brandvarnare för exklusiva fastigheter

Form möter funktion i brandvarnaren Insafe Origin från KAMIC Light & Safety som lanserades hösten 2017. Med spännande designval och 10 års batteritid fyller den ett uppdämt behov av underhållsfria och visuellt tilltalande brandvarnare på marknaden.

KAMIC Light & Safety har jobbat med brandvarnare sedan 80-talet. En ständigt återkommande fråga de fått genom åren är varför det inte finns några snygga brandvarnare. Vi har pratat med produktchefen för brandlarm Patrik Lindström om den nya produkten Insafe Origin.

– Här har vi en produkt som fyller en funktion, men samtidigt är designad. Det är minimalt underhåll och jag vill nog påstå att den är rätt unik, det är väldigt fin finish och just den här formen har jag inte sett tidigare, säger Patrik.

Insafe Origin - brandvarnare med fjärrkontroll
Insafe Origin kan beställas med fjärrkontroll

Designmöjligheter och exklusiv känsla

Insafe Origin är tillverkad i Europa och dess dekorativa utformning gör att den passar väl in även i exklusiva fastigheter eller bostäder. Sex kåpor i olika färger erbjuds tillsammans med standarden i vitt och kåporna byts enkelt efter tycke och smak. Andra färger som svart kan levereras efter önskemål.

– Du har möjlighet att göra om den om du ändrar i ett rum och det går till och med att specialbeställa den med ett visst tapetmönster eller ett screentryck. Den är tänkt speciellt för exklusiva bostäder och fastigheter, där man gör en extra satsning och vill ha det mer stilfullt, säger Patrik.

Möjligheterna med utbytbar och skräddarsydd design öppnar upp för nya lösningar i lokaler där brandvarnare annars skulle bryta av mot övrig dekor. Insafe Origin kan inte bara designas för att smälta in i omgivningen bättre utan också användas som en fin detalj som förhöjer rummets atmosfär.

10 års batteritid och praktisk funktionalitet

Insafe Origin är inte bara snygg utan också en effektiv optisk brandvarnare med praktiska funktioner. Den är testad och godkänd enligt EN14604:2005 och har ett inbyggt litiumbatteri som håller hela brandvarnarens beräknade livstid på 10 år vilket gör den i princip underhållsfri bortsett från en avdamning då och då.

Brandvarnaren har en praktisk pausfunktion som sänker känsligheten temporärt och är perfekt att använda vid matlagning. Efter ungefär 10 minuter återgår känsligheten automatiskt till det normala. Produkten erbjuds i två modeller, en vanlig och en med fjärrkontroll. Fjärrkontrollen används med fördel i våningar med högt i tak.

Insafe Origin finns hos Ahlsell där den också säljs i butik direkt till installatör samt hos de flesta grossister. Läs mer om de spännande möjligheterna med Insafe Origin på kamiclightsafety.com.