Tylö - Bastu
Med Tylös moderna bastuinstallationer blir bastun en snygg inredningsdetalj i hemmet.

Sköna, trendiga bastubad från Tylö

BostadIdag blir det allt trendigare att bada bastu. Med moderna installationer blir bastun en snygg och njutningsfull inredningsdetalj istället för ett bortglömt förråd i källaren. Badrumsspecialisten Tylö skapar idag innovativa bastulösningar och erbjuder varianter som tilltalar alla smaker.

För några år sedan verkade det som att bastun höll på att dö ut med 40-talisterna, men idag har bastuinstallationer istället blivit allt trendigare. Med avsikten att skapa olika bastulösningar för alla smaker, stora som små, tjejer som killar, ligger svenska Tylö idag i framkant.

Skönhetsbehandling i ångbastun

Bastun är inte längre ett mörkt rum i källaren, utan har numera flera nya användningsområden. Med olika design, temperaturer, ångor och doftautomater, satsar Tylö på att sprida budskapet att bastubad är avslappnande, skönt och njutningsfullt.

Tylö - Ångbastu
Med Soft Sauna tillförs mer ånga och man har en svalare temperatur i bastun.

– Vi vill lyfta fram njutningen. Med Soft Sauna exempelvis tillförs mer ånga och man har en svalare temperatur i bastun vilket får stora som små att trivas. Det är även populärt att man tillför dofter i bastun för att skapa en viss stämning, och utför egna skönhetsbehandlingar där man skrubbar och smörjer in sig, berättar Mikael Lundström, säljchef för Tylö.

En finsk studie visade nyligen att bastubad även har en positiv hälsoeffekt. Genom att följa 2 000 medelålders män i cirka 20 år, kunde de bevisa att män som badar mycket bastu drabbas mer sällan av hjärtsjukdomar än andra män.

En trendig inredningsdetalj

Något som Tylö har specialiserat sig på är moderna installationer som kan tillföra en stor inredningsfaktor till såväl hemmet som offentliga anläggningar. Vanligt för privatinstallationerna är att man monterar en dusch inne i ångbastun istället för att ha den vid sidan om. En lösning som är både praktisk och stilriktig.

– Något som blivit allt mer trendigt utomlands är att skapa så kallade bastulandskap. Med upp till 25 olika basturum, erbjuds en hel bastuvärld med olika sittningar där man förflyttar sig mellan temperaturer och dofter. I Tyskland har de till och med världsmästerskap i att bada bastu, berättar Mikael.

Bastubad för alla

Tylö - Bastubad
Populära ångbadet Panacea.

Tylö har fått sitt namn från Tylön utanför Tylösand, och har idag all sin tillverkning i Halmstad. Företaget tillverkar tre olika bastuformer: den traditionella bastun, ångbastu samt ångbad, och de moderna installationerna tillverkas i material som trä, glas och plast.

– En vanlig bastu är lite torrare och varmare, från 75-90 grader. Ångbastu däremot har 55-60 grader, där man bastar på lite lägre temperatur och tillför ånga. Detta kallas Soft Sauna. Vår tredje bastuform är ångbad som har 40 grader och 100 procent luftfuktighet med dimma och ånga, avslutar Mikael.

Företaget levererar idag privatinstallationer för lägenheter och hus, men även till offentliga inrättningar som simhallar, gym och hotell. Tylö är idag utspridda över hela världen och levererar bastubad till 90 olika länder. På www.tylo.se kan du läsa mer om vilken bastulösning som skulle passa just din stil och ditt behov.

Redaktionen
redaktionen@temabygg.se