Presenteras av Polarfönster
Polarfönster - Fabrik
Foto: Polarfönster

Sänk energikostnaden med nya fönster

Kallras och höga elräkningar är ofta de första tydliga tecknen på att du har energitjuvar i huset. Byter du fönster spar du pengar, får bättre inomhusmiljö och gör dessutom något bra för miljön.

Polarfönster - Logotyp

Det finns många fördelar med att ha täta fönster och för att uppnå dessa är god kvalitet och rätt materialval a och o. Polarfönster arbetar med trä som är över 100 år gamla och med glas framtaget med argongasteknik erbjuder leverantören marknadens mest energisnåla fönster.

– Med ett tätt fönster kan du sänka inomhustemperaturen och få 25 till 30 procent lägre energikostnad, säger Tomas Korvi, marknadschef på Polarfönster.

Polarfönster -
Foto: Polarfönster

Gamla träd ger täta fönster

Fönsterkarmar och bågar från Polarfönster är tillverkade i Korpilombolo av senvuxen kärnfura, det vill säga tallar som är minst 100 år gamla. De växer i Norra Norrland och på grund av klimatet växer de inte lika snabbt som på sydligare breddgrader. Detta i sin tur ger extra täta årsringar och skapar en naturlig impregnering med hartser och kåda, vilket gör virket tätare med större motståndskraft mot väta, röta och kyla.

– Ett virke som har dessa egenskaper och levererats fingerskarvat och kvistfritt är mer formstabilt och därmed lättare att bearbeta. När vi hyvlar och fräser virket får vi bättre måttoleranser och en bättre produkt, förklarar Tomas.

Högsta isolering

För bästa isolering använder Polarfönster en argongasteknik i glaskassetterna. Ett treglasfönster består exempelvis av tre glasskivor med viss distans. Mellanrummet fylls med gas vilket skapar en tätare kassett som släpper igenom mindre kyla. Glaset är särskilt framtaget för vårt nordiska klimat men fungerar lika väl om de skulle användas i exempelvis Mellanöstern för att hålla kylan inne. Resultatet blir ett behagligare inomhusklimat.

– Det är viktigt att satsa på fönster med ett lågt u-värde för att få god isolering. Våra har exempelvis 0,7 vilket är under genomsnittet för treglas som är på 1,0-1,2, förklarar Tomas.

Polarfönster - Tomas - Korvi
Tomas Korvi, marknadschef på Polarfönster.

Rätt fönster för rätt hus

Lika viktigt som det är att välja rätt fönster är det att välja en design som passar. Polarfönster erbjuder moderna tre- och tvåglasfönster som underlättar underhåll och fönsterputsning, samt allmogefönster som passar väl i äldre hus eller fritidshus. Den mycket fina ytfinishen kommer från en välbeprövad tvåkomponentsfärg som är väl anpassad för ett hårdare klimat.

Idag där Polarfönster ensamleverantör till Älvsbyhus och bistår dem med cirka 1 200 fönster i månaden. Polarfönster planerar investeringar i nya maskiner för att kunna erbjuda ännu snabbare leveranser. På www.polarfonster.se finns mer information om fördelarna med täta fönster.