Hemverket - Fastighetsmäklare & bostadsförmedling
Om du är beredd att ta hand om en del av försäljningsprocessen finns det stora pengar att spara.

Så sparar du pengar på mäklararvodet

BostadNär du skall sälja din bostad så är mäklararvodet en stor kostnad. Det är fortfarande självklart för många att anlita en mäklare men om du är beredd att ta hand om en del av försäljningsprocessen så finns det stora pengar att spara men också att tjäna om du är rätt person.

Statistik
 • Under 2011 såldes 153 000 bostäder1
 • Till ett värde av 243 miljarder kronor1
 • Hemverket förmedlade under 2013 objekt till ett värde av mer än 1,5 miljarder kronor
 • Över 150 nya objekt kommer in varje månad
 • Totalt har Hemverket förmedlat över 8000 bostäder
 • Hemverket är medlemmar av Mäklarsamfundet

I Sverige säljs det varje år hundratusentals bostäder och en stor majoritet av dessa sker via en traditionell fastighetsmäklare. Under 2011 såldes det 153 000 bostäder1 och fritidshus i Sverige.

Ett normalt mäklararvode ligger idag på någonstans mellan 2-4% av köpeskillingen. Vissa mäklare arbetar med fast arvoden men kostnaden för dig som säljare av bostaden kan bli hög.

Ett alternativ till “vanlig” fastighetsmäklare

Hemverket erbjuder en mäklartjänst som ger dig som säljare möjlighet att själv vara delaktig under försäljningsprocessen och du kan därför spara mycket pengar. Du ansvarar över visning samt kontakt med intressenter medan Hemverket hanterar det administrativa kring försäljningen.

– Vi tittade på marknaden och sa att här måste det finnas något man kan göra. Genom att överlåta en del av processen till säljaren så blir det både bättre och billigare, säger Imre Marton, VD och grundare för Hemverket och fortsätter:

– En traditionell mäklare har stor press på sig att sälja objekten snabbt för att inte missa sin provision men att vänta in rätt köpare kan många gånger vara bättre för säljaren. Att ha is i magen innebär ofta att man också tjänar pengar.

Så säljer du med Hemverket

Att sälja din bostad är enkelt och Hemverket har gjort processen lättförståelig. Här har vi sammanfattat hur det går till i sex enkla steg.

 1. Anmäl intresse. Besök Hemverket.se och anmäl ditt intresse så ringer en representant från Hemverket upp dig för att berätta mer om tjänsten. Bestämmer du dig för att använda dig av Hemverket så bokar ni in ett hembesök.
 2. Fotografering & objektsbeskrivning. På överenskommen dag kommer en mäklare hem till dig och fotograferar bostaden. Därefter går ni tillsammans igenom beskrivningen av er bostad och tar upp eventuella önskemål. Efter besöket lägger Hemverket upp din annons på Hemnet och Blocket samt på Hemverket.
 3. Visning av din lägenhet.Du bestämmer själv när du vill visa din lägenhet, hur många gånger du vill visa den och hur många som kan komma och titta på den. Du får direkt en relation med intressenterna och de får informationen direkt från dig som säljare.
 4. Budgivning på Hemverket.se. Spekulanter kan sedan lägga bud på objektet dygnet runt på Hemverket.se. Alla intressenter blir automatiskt uppdaterade vid nya händelser via sms eller e-post.
 5. Administration av försäljningen. När du har hittat en köpare bestämmer ni träff med Hemverket som hjälper er med samtliga juridiska dokument, försäkring och svarar på eventuella frågor.
 6. Försäljningen är klar. Efter att alla dokument är färdiga och avtal är påskrivna är försäljningen klar och din bostad har nu bytt ägare. Enkelt och smidigt.

– Man brukar ofta säga att sälja din bostad är ditt livs största affär. Är det inte då lite konstigt att man låter en person man inte känner ha hela ansvaret för den affären, säger Imre Marton.

Sparat 100-tals miljoner

Hemverket - Fastighetsmäklare
Imre Marton, grundare av Hemverket.

Tack vare den förenklade processen och att du sköter en del av försäljningsprocessen själv så kan Hemverket erbjuda ett helt annat mäklararvode än vid en traditionell försäljning.

Totalt kostar hela tjänsten 10000 kr varav 5000 kr betalas vid start av förmedlingen och 5000 kr när försäljningen genomförts. Detta oavsett det slutgiltiga priset på din bostad.

– Vi har sparat hundratals miljoner i arvoden åt svenskarna. Man gör någonting bra och det tycker jag är roligt, säger Imre Marton.

Planerar du att sälja din bostad och är intresserad av att få veta mer om hur Hemverket arbetar. Gå in på www.hemverket.se och för dig som är på jakt efter en ny bostad kan du även kolla in bostäder till salu just nu.

Redaktionen
redaktionen@temabygg.se

1. Mäklarsamfundets analys 2013 Läs hela rapporten