Klätterservice - Reparbete & Underhåll
Med hjälp av reparbete kan man utföra arbeten där vanliga byggställningar inte kan användas.

Reparbete med säkerhet i fokus

ByggHar du som fastighetsägare ett projekt som kräver ett komplicerat underhållsarbete på hög höjd men inte vet hur du ska tackla problemet? Ett alternativ till traditionellt fasadarbete på byggställning kan vara att anlita ett företag som erbjuder tjänster inom reparbete.

Som fastighetsägare har man ett ständigt underhållsarbete att sköta. Ibland ställs man inför ett problem där komplicerade underhåll som inte kan lösas med traditionella byggnadsställningar. Ett alternativ kan då vara att vända sig till ett företag inom reparbete där underhållsarbeten kan utföras på ett flexibelt sätt.

En arbetsplats som kräver speciella åtgärder i sitt servicesarbete är Gröna Lund. Det vardagliga underhållet sköts av parkens egen personal, men vissa av attraktionerna är svårtillgängliga och problematiska att underhålla eftersom man inte kan komma åt överallt med byggställningar. Sedan 2010 har entreprenadföretaget Klätterservice AB anlitats löpande för det krävande förtroendeuppdraget som säkerställer kvaliteten på nöjesparken.

Säkerhet i första hand

Klätterservice AB har specialiserat sig på olika sorters entreprenaduppdrag inom så kallat reparbete som ofta innebär komplicerat underhållsarbete på höga höjder. Med hjälp av reparbete kan man utföra arbeten där vanliga byggställningar inte kan användas.

Klätterservice utför bland annat arbeten på åkattraktionerna Jetline och Fritt Fall. Attraktionen Fritt Fall är med sin spira på toppen 100 meter hög. För att kunna genomföra underhåll på denna typ av attraktioner krävs gedigen erfarenhet av arbete på hög höjd samt kompetensen av underhållsarbetet i sig.

– De största uppdragen vi har gjort för Gröna Lund är målningsprojekt. Gröna Lund har själva en avdelning av väldigt duktiga målare som sköter målningen men just för de här komplexa åkattraktioner är det väldigt svårt att bygga ställning kring och komma till på ett säkert sätt, säger Anton Torsholm, VD på Klätterservice AB.

Certifiering på högsta nivå

Klätterservice - Reparbete
Reparbete ger ökad flexibilitet.
För att kunna erbjuda hög kvalitet inom reparbete är samtliga i personalen utbildade och certifierade av SPRAT, en internationell organisation för reparbeten.

I Sverige finns i dag inget krav på certifiering inom reparbete, något som Klätterservice ändå har valt att använda sig av för att säkerställa kompetensen hos sin personal.

David Norell, grundare av Klätterservice, innehar den högsta nivån av SPRAT-certifieringen och är en av 27 personer i världen som får utfärda SPRAT-certifikat, ett tydligt bevis på företagets kompetens och fokus på säkerhet.

– Det säkrar en väldigt hög kompetens kring säkerhet och procedurer, säger Anton Torsholm kring frågan om SPRAT-certifiering.

Många fördelar med reparbete

Stora byggnadsställningar och skylifts lämpar sig inte alltid och då blir användandet av reparbete ofta förknippat med lägre kostnader. Med avsaknaden av byggnadsställningar präglas reparbete ofta av en större flexibilitet samt snabbare etablering.

Klätterservice AB kan erbjuda ett brett spektrum av tjänster, allt från plåtarbeten och fogning till glasmontage och fasadinspektion. Utöver traditionellt reparbete erbjuder man konsultation i olika former. Ett exempel på konsultation sker i samband med byggprojekt i hur man bäst konstruerar byggnader för att i framtiden enkelt kunna underhålla dem i form av fönsterputsning och annat underhåll.

Företaget arbetar parallellt med andra projekt, bland annat fasadunderhåll för bostadsrättsföreningar, renovering av burspråk, betonginspektion på Kaknästornet samt montagearbeten på Globen. På www.klatterservice.se kan du läsa mer om reparbete och vilka fördelar det har.

Redaktionen
redaktionen@temabygg.se