Presenteras av Delex
Delex - Redskapshållare
Foto: Delex

Nytt städverktyg för proffs lanseras på CLEAN & Facility

Det smarta Toolflexsystemet har blivit populärt bland såväl proffs som privatpersoner för sina flexibla redskapshållare för olika ändamål. Nu lanseras Toolflex One, ett hygieniskt system för proffs som kommer med flera nya funktioner.

Delex - Logotyp

Svenska Delex ligger bakom det nya städverktyget som kommer att lanseras på mässan CLEAN & Facility i Jönköping 26-27 september. Utöver en förenklad hygienisk design har redskapshållaren en smart Click ’n Go-funktion som gör den enkel att rengöra och därmed mer lämpad för hygieniska miljöer, som exempelvis livsmedelsindustrin.

Ny hygienisk design

Toolflex bestämde sig för att utveckla ett nytt system då de såg brister när det kom till hygien bland befintliga produkter. Med en smart Click ’n Go-funktion kan man enkelt klicka loss hållaren från skenan och rengöra den under vatten, i en diskmaskin, alternativt i en autoklav för att sterilisera produkten. Den nya hygieniska designen gör det enkelt att torka hållaren ren.

– Alla som producerar mat har ett ansvar att se till att produktionen är hygienisk. I dessa miljöer är det av yttersta vikt att använda rena städverktyg och undvika risken för korskontaminering, men om produkterna inte är användarvänliga och enkla att rengöra så kan det bidra till undermålig hygien. 
Vi tror att ordning och reda bidrar till en mer hygienisk och effektiv produktion där det går snabbt att hålla rent och användarna har snabb tillgång till sina verktyg, säger Christian Jacobson, affärsområdeschef för Toolflex på Delex.

Passar alla skaft

Tidigare har redskapshållare kommit i flera olika storlekar vilket innebär att man måste veta exakta mått på skaftet för att hitta rätt hållare. För att underlätta användarvänligheten kommer Toolflex One endast i en storlek och passar alla skaft med en diameter från 15 till 35 millimeter.

– Användarna har inte tid att hitta rätt storlek på hållare utan det ska passa på första försöket. Ska man börja leta så tappar man tid och därmed effektivitet. För proffsanvändare som arbetar inom hygieniska miljöer och som värdesätter effektivitet så är Toolflex One en väl värd investering, avslutar Christian.

Toolflex One kommer i åtta färger och är certifierad enligt HACCP-standarden HCV-EU samt hygienstandarden NSF. Produkterna är tillverkade i FDA godkända material.
På CLEAN & Facility-mässan den 26-27 september så kommer Toolflex visa upp det nya hygieniska systemet. Besök dem i monter A03-34. På www.toolflex.com finns mer information om Toolflex.

Toolflex-One-1920-1080 from Christian Jakobsson on Vimeo.