Presenteras av KAMIC Light & Safety
Kamic - Duoline collage
Duoline är ett flexibelt och anpassningsbart skensystem som finns i både vitt och svart. Bild KAMIC Light & Safety

Nytt skensystem lyser upp belysningsbranschen

KAMIC Light & Safety tar nu sitt populära skensystem till nästa nivå med nya Duoline. Dubbla kretsar, flera tillval och ett system som kan byggas ut efter behov öppnar upp nya möjligheter inom belysningsdesign för både privata och offentliga miljöer.

Den populära skensystemfamiljen Spotline från KAMIC Light & Safety har fått en syster. Nya Duoline har samma minimala mått på 35×18 millimeter som en-kretssystemet Spotline, kan säkra en spänning upp till 2×3500 watt och har två separata tändningar på samma skena.

– Det här är en produkt som vi utvecklat under flera år efter önskemål från våra kunder. Den lanserades i augusti och vi har redan fått mycket bra respons från marknaden vilket är väldigt kul, berättar Michael Sundell, produktchef belysning på KAMIC.

Duoline med svart frontring
Duoline Mini Rulle 8W, med utbytbar avbländningsring. Foto KAMIC Light & Safety

Praktisk funktionalitet

Fördelarna med Duoline är många. Två-kretssystemet gör att man kan kombinera exempelvis spotlights med pendelarmaturer och dimra eller tända dessa separat. Tack vare en smidig adapter kan man också använda den ena kretsen till belysning och den andra till att strömförsörja apparater.

– Duoline är perfekt för hotell, restauranger eller caféer som vill ha både belysning och möjlighet att exempelvis erbjuda strömuttag till kundernas datorer. Eller om man bara vill kunna ha extra mycket belysning. Om man förut kunde ha 150 spotlights i sin butik eller i sitt kontor kan man nu ha 300 spotlights på en och samma skena, förklarar Michael.

Systemet är i huvudsak tillverkat i aluminium och erbjuder flexibla byggmöjligheter då alla komponenter och kopplingar går att köpa separat om man vill sätta ihop en skräddarsydd lösning. Skenan är också ett bra alternativ om man vill använda spotlights som lägenhetsbelysning och inte har möjlighet att fälla in spottar i taket.

Goda designmöjligheter

Duoline erbjuds i färgerna svart och vitt med ett praktiskt täcklock som gör skenan mindre framträdande. I samband med lanseringen har KAMIC förnyat sitt spotlight-sortiment med bland annat flera nya tillbehör såsom korta och långa frontringar i svart, vitt, opalvitt, koppar och mässing.

– Det finns också bländskydd i form av ”barn doors” som påminner om teaterspotlights och bikake-raster. Vi erbjuder dessutom en speciellt anpassad Duoline bluetooth-högtalare om man vill inkludera ljud i sin ljusinstallation, säger Michael.

KAMIC har även tagit fram en ny zoombar spotlight till Duoline där man kan justera spridningsvinkeln mellan 15 och 50 grader för utökad ljuskontroll. Mer information om alla nyheter och tillbehör finns på företagets webbsida och hos lokala elgrossister.