Presenteras av PaceTell
PaceTell-hastighetsdisplay

Succé för svensktillverkad hastighetsdisplay

Hastighetsdisplayer är ett bra sätt att få ner hastigheten och öka trafiksäkerheten men har tidigare varit en kostsam investering. Med modern teknik och ett pris som endast är en bråkdel av jämförbara produkter har PaceTells displayer fått stort intresse. PaceTells resa startade på ett vägföreningsmöte för snart fyra år sedan. Peter Skörvald, innovatören bakom hastighetsdisplayen bodde längst in på en väg där man planerade ett 13:e fartgupp. Det ville Peter undvika och föreslog att man skulle titta på en hastighetsdisplay men insåg snart att tekniken var kostsam. Utvecklad och tillverkad i Sverige Med lång erfarenhet från elektronikbranschen började Peter skissa på en lösning. Målet var att ta fram en produkt till ett mycket lägre pris andra produkter på marknaden. Tekniken testades sedan...
Presenteras av Orima
Orima - Glidskena

Ökad taksäkerhet med nytt system från Finland

Vid takarbeten är säkerheten a och o, framförallt för vårt nordiska klimat med is på vinterhalvåret. Nu lanserar finska Orima ett nytt system med vertikal och horisontell säkerhetsskena. Orima®-system är framtaget i Finland efter den senaste standarden och är ett tåligt system som skapar hög säkerhet för takläggaren, samtidigt som det skyddar taket. Vi fick en pratstund med Orimas vd, Ismo Roponen, som berättar mer om systemets många fördelar. Hög säkerhet för takläggaren Designat för vårt nordiska klimat, kan Orima®-system användas i temperaturer ner till 25 minusgrader. Det är lätt att installera med en brygga och glidskena som används såväl vertikalt som horisontellt. Väl på taket fäster man om säkerhetslinan på den horisontella skenan i takbryggan. På så vis sitter...
Presenteras av Landy Vent
Landy DWKL

Hjälper privatpersoner och industrier att elda säkert

Landy Vent har funnits i Sverige sedan 70-talet och specialiserat sig på skorstenar i alla dess former. Idag erbjuder företaget moderna, certifierade skorstenssystem för allt från villor och flerbostäder till industriella anläggningar. En rätt anpassad skorstenslösning är en förutsättning för en effektiv och säker eldning, oavsett typ av eldstad. Landy Vent arbetar med skorstenar ifrån dimensioner på 100 upp till 2 000 millimeter och utöver sitt breda sortiment, utbildar skorstensspecialisten även sina återförsäljare och entreprenörer i service och underhåll. Anpassar skorsten efter kamin Landy Vents huvudverksamhet är skorstenar för kaminer och när en slutkonsument har ett behov så kontaktar återförsäljaren Landy Vent för förslag på lösning. Vid valet av skorsten tar Landy Vent hänsyn till typ av eldstad, bränsletyp, skorstenslängd och kanaldimension,...
Presenteras av Icopal
Icopal - radonskydd

Radonmembran kan rädda liv och spara pengar

Varje år drabbas 400-500 personer i Sverige av lungcancer kopplat till radongas. Svenska Icopal vill nu se sänkta gränsvärden för radon i all nybyggnation samt ett större fokus på proaktivt radonskydd.
Presenteras av Mindmancer
Mindmancer - Bevakning

Säkerhetsföretag skyddar de 100 mest utsatta skolorna

På grund av utbredd skadegörelse ger säkerhetsföretaget Mindmancer kameror till våra 100 mest utsatta skolor och ett års fri bevakning.
Presenteras av Calectro
Logico2- Koldioxidlarm

Koldioxidlarm från Göteborg räddar liv världen över

Idag har de främsta snabbmatskedjorna och bryggerierna tagit sitt ansvar och skyddar sina gäster och personal med koldioxidlarm från Göteborg.
iLOQ - Nyckel

iLOQ — framtidens digitala låssystem

Med det digitala låssystemet från iLOQ tillverkar man istället en ny nyckel digitalt och vid första användning spärras den borttappade nyckeln.
Samuelsson & Partner - Låssmed

Samuelsson & Partner vill ge dig en nyckel till frihet

Idag är låsbranschen fortfarande rätt konservativ. Samuelsson & Partner är den digitala låssmeden som vill göra sina kunder mer självständiga.
Rillco - Kedertak

Säkra ditt bygge med nytt väderskyddstak

Vid takreparation, om- och nybyggnationer kan väderskyddstak användas för att skydda byggnaden samt skapa en arbetsmiljö som inte påverkas av väder.
Periform - Formutrustning

Säkerhet i fokus hos globala PERIform

Byggbranschen lägger allt större vikt på säkerhet men trots detta sker arbetsolyckor på byggen runt om i landet.
Victoria Tower & Nya Karolinska brandsäkras av Hagab

Hagab bidrog med hög brandsäkerhet

Victoria Tower och Nya Karolinska utanför Stockholm är två stora byggprojekt där brandsäkerhetsaktören Hagab bidragit med sin spetskompetens.
Infobric - ID06

Ny lag ökar säkerheten på byggarbetsplatser

Den 1 januari 2016 träder en ny lag i kraft som kommer kräva att de flesta byggarbetsplatser använder sig av elektronisk personalliggare.
Incert - Certifiering

Kvalitetscertifiera säkert med Incert

Som svar på ozondebatten kring hantering av halogenerade köldmedier, grundades Incert 1993, som idag kvalitetssäkrar både personer och företags kompetens.
Stavdal - Byggsäkerhet

Nytt fokus på säkerhet med sanktionsavgifter

Under juli månad 2014 införde Arbetsmiljöverket sanktionsavgifter för att göra det enklare att komma tillrätta med arbetsmiljöbrott på byggarbetsplatser.