Presenteras av Sponsrat innehåll
NGL - Stainless

Flera fördelar med blandare i rostfritt stål

Det finns flera fördelar med att byta ut traditionella blandare i mässing då de bland annat innehåller bly och slösar onödigt vatten. NGL Stainess är en serie rostfria stålblandare som utöver en unik höghastighetsteknik är helt blyfria vilket gynnar både människa och miljö. Idag kan fastighetsägare över hela Sverige dra stora ekonomiska fördelar av att byta ut sina blandare till NGL Stainless. Därtill tar man även sitt miljöansvar för framtiden. De rostfria stålblandarna har en unik vattensparteknik och med ett smart återköpssystem finns det stora vinster att göra. Undvik bly och övergödning Idag finns det strikta riktlinjer kring hur mycket bly en mässingblandare får innehålla men problemet är att de får innehålla miljögiftet överhuvudtaget. Har blandare mindre än 0,02 procent bly...
Wassara - miljövänlig borrteknik

Miljövänlig borrning för innerstadsmiljöer

Wassaras vattendrivna borrteknik är utvecklad för att minimera påverkan på omgivningen, och detta gör att tekniken nu används i projekt världen över.
Presenteras av Fläkt Woods
Fläkt Woods - toppanslutet luftbehandlingsaggregat-flakt

Nytt toppanslutet luftbehandlingsaggregat spar yta för fastighetsägare

Traditionellt sett så har ventilationskanaler till luftbehandlingsaggregat anslutits i gavlarna vilket gjort att aggregatet tagit upp en hel del plats. Nu lanserar Fläkt Woods eCO Top, det senaste inom luftbehandling som kan spara stor uthyrningsbar yta för fastighetsägare. Fastighetsägare letar hela tiden efter att maximera sin uhyrningsbara yta och samtidigt rätt komfort. Som en global marknadsledare inom inomhusklimat och brandsäkerhet arbetar Fläkt Woods kontinuerligt med utveckling i framkant för att kunna leverera nya smarta ventilationslösningar. Den senaste produktnyheten eCO Top har en design som skiljer sig från traditionella luftbehandlingsaggregat med toppanslutna kanaler berättar Andreas Thörnblad på Fläkt Woods. Spar yta åt fastighetsägare - Generellt sett finns kanalsystemet i en fastighet placerat i undertaket. Med ett traditionellt gavelanslutet aggregat krävs då flera kanalböjar...
Presenteras av Hydroware
Hydroware - Tesla

”Cirkulär ekonomi handlar om återanvändning, inte återvinning”

Den dagen på året då vi har förbrukat hela jordklotets årliga resurser har kommit att kallas Earth Overshoot Day. Resterande del av året tar vi av framtidens reserver. Problemet är att dessa resurser redan börjar närma sig ett slutdatum vilket gör att vi måste tänka om, och satsa på återanvändning.
Presenteras av Hydroware
Hydroware - cirkulär ekonomi hissar

Hållbara hissar med cirkulär ekonomi

Den dagen på året då vi har förbrukat jordklotets årliga resurser kallas Earth Overshoot Day, en dag som redan närmar sig.
Fläkt Woods - Kylbaffel

Fläkt Woods unika kylbaffelfamilj nu komplett

Nu lanseras Lyra II – en kompakt kylbaffelkassett med samma unika funktion att anpassa luftflödet till den ventilation som för tillfället behövs.
WIPAB - Ventilation

Wipab lanserar smart tilluftsdon för hyreshus

Legotillverkande Wipab förvärvade nyligen rättigheterna till det smarta tilluftsdonet Air-radvent®.
Fläkt Woods - Kylbaffel

Fläkt Woods lanserar unik kylbaffel

I dagens fastigheter som t.ex. kontor är det viktigt att snabbt kunna anpassa lokaler efter behov.
NODA - Horizon 2020

Svenska NODA leder energiprojektet STORM

Svenska NODA Intelligent Systems har blivit utnämnd som en av huvudaktörerna att leda energiprojektet STORM.
Comfortzone - Värmepump

Världsunik värmepump för fastigheter

Comfortzone är företaget som tagit marknaden med storm med sina energibesparande frånluftsvärmepumpar.
Interface - Mattor

Hållbarhet i fokus hos Interface

Mattillverkaren Interface har i över 20 år arbetat för ett mer hållbart samhälle.
Kjell Johansson - Hydroware

Cirkulär Ekonomi – Framtidens melodi

Kjell Johansson som arbetat med hissar i 40 år har gjort en livscykelanalys som visar hur hissbranschen kan minska sin miljöpåverkan.
Högtransparenta glaspannor från svenska SolTech Energy

SolTech satsar på solen på tre fronter

SolTech Energy bildades 2006 som ett resultat av ett projekt på KTH. Idag förser företaget såväl privatpersoner som företag med solenergisystem världen över
Miljocertifering av bostäder - Facil Consult

Miljöcertifiering allt vanligare för bostäder

Idag ställer allt fler beställare krav på miljöcertifiering vid nyproduktion av bostäder vilket miljöbyggnadssamordnarna på Facil Consult har märkt av.