Presenteras av Lundberg Hymas
Lundberg 5240
Bild på en prototyp av nya Lundberg 5240

Nya Lundberg 40-serien bjuder på många nyheter

Med en rad spännande uppgraderingar presenterar Lundberg Hymas nu en ny intressant serie för redskapsbärande maskiner. Serien finns i fem olika modeller där miljömedvetna lösningar och förarens arbetsmiljö varit i tydligt fokus.

Lundberg Hymas logo

På Svenska Maskinmässan i Stockholm, som arrangerades i början av juni, presenterade Lundberg Hymas de nya redskapsbärande maskinerna
i Lundberg 40-serien. Intresset bland mässbesökarna var stort och inom kort kommer serien finnas ute på marknaden till försäljning.

Lundberg 6240
Lundberg 6240

Finns i 5 modeller

Lundberg 40-serien kommer i fem olika modeller. Serien sträcker sig från den minsta modellen med en vikt på cirka fyra ton och motoreffekt på 55kW, till den största modellen med vikt på knappt sju ton och motoreffekt på 105kW. Samtliga är registreringsbesiktigade till 50 km/h.

En stor fördel med Lundberg 40-serien är att redskapsprogrammen numera kan förprogrammeras, vilket gör det enkelt att byta mellan olika redskap. Samtliga modeller är dessutom utrustade med CAN-bus system som styr transmission och arbetshydraulik.

Fokus på arbetsmiljö

Förarens arbetsmiljö har också varit i tydlig fokus vid skapandet av Lundberg 40-serien. Detta märks genom en helt ny hyttdesign med större glaspartier som förbättrar förarens sikt. För att underlätta manövreringen av maskinen har brytare flyttats till höger stolpe från sidopanelen. Flera praktiska förvaringsutrymmen har dessutom tillkommit.

Maskinerna har utrustats med öppningsbara luckor på sidan och ovanpå fordonet, vilket underlättar vid en översyn eller service. Även Motorgallret har en ny konstruktion som gör det lättare att vika ut gallret när kylaren behöver rengöras.

Tydlig miljömedvetenhet

Då de redskapsbärande maskinerna ofta används i stadsmiljöer är minimering av miljöpåverkan av stor vikt. Företagets miljömedveten visar sig genom den nya Lundberg 40-serien, då maskinerena uppfyller samtliga av de senaste miljökraven.

Lundberg 40-serien är utrustad med steg-4 motorer och moderna SCR-katalysatorer samt effektiva partikelfilter som minimerar utsläppen. Ämnet urea sprutas även in i avgasströmmen, vilket reducerar utsläppen av farliga kväveoxider.

Tillverkas i Skellefteå

Den nya Lundberg 40-serien tillverkas i Skellefteå och varumärket ingår i den finska koncernen Lännen MCE Oy som tillverkar maskiner för bygg, vatten- och miljöarbeten. I koncernen finns bland annat Lännen Rails, som utför underhållsarbeten på bannätverket i Sverige, samt Watermaster som bygger mudderverk.

Med fokus på innovationer och smarta lösningar företaget idag befäst en stark position som en av de marknadsledande tillverkarna inom segmentet på den nordiska marknaden.

Håll utkik på företagets webbsida lundberghymas.se där det snart kommer finnas mer information om nya Lundberg 40-serien.