Presenteras av Minimaskiner
Minimaskiner - Entreprenadmaskiner
Michael Wiberg är ansvarig för Minimaskiners nya filial i Göteborg. Foto: Entreprenad Aktuellt

Minimaskiner satsar på Göteborg med ny filial

Bohuslänska Minimaskiner öppnade under hösten 2015 företagets första filial i Göteborg. Filialen kommer inte bara att hantera försäljning och service av Kubota-maskiner utan även uthyrning. ”Väldigt roligt att vi satsar på Göteborg”, berättar Michael Wiberg, ansvarig för den nya filialen.

Minimaskiner logo

Som en av de starkaste aktörerna inom maskinförsäljning har Minimaskiner varit väl representerade landet över under många år. Utöver huvudkontoret i norra Bohuslän har de en filial i både Stockholm och Skåne. Nu har turen kommit till Göteborg, där man tidigare endast har haft ett mindre kontor.

Strategiskt placerad på Hisingen

Den nya filialen ligger strategiskt placerad på Hisingen vid gamla Lundby Bils lokaler. Valet föll sig naturligt på Hisingen där många Kubota-ägare har sina verksamheter. Upptagningsområdet för den nya filialen sträcker sig dock hela vägen från Kungälvs kommun i norr till Halmstad i söder och Borås i öster.

Det centrala läget betyder enligt Michael att de kommer kunna vara sina kunder ännu bättre till hands. Och vad kunderna än så länge berättat ser de mycket positivt på satsningen i Göteborg:

– Det vi har hört än så länge från kunderna är att det är väldigt positiva och glada att vi satsar på Göteborg, säger han.

Minimaskiner - Kubota
Minimaskiner är generalagent åt japanska Kubota.

Uthyrning unikt för filialen

Unikt för Göteborgsfilialen är att Minimaskiner för första gången i företagets historia kommer att testa på uthyrning av Kubota-maskiner. Uthyrningen ger kunderna möjlighet att testa Kubota innan de väljer att investera i maskin samtidigt som de som är i behov av en maskin under kortare perioder kan få tillgång till Minimaskiners Kubota-sortiment.

– Det är första gången vi testar uthyrning av Kubota. Vi vill dock inte konkurrera med de stora uthyrarna på marknaden utan vårt huvudfokus kommer fortfarande ligga på försäljning, säger han.


Tanken är att samtliga Kubota-maskiner kommer att finnas till såväl försäljning som uthyrning, bland annat den nya minihjullastaren som Kubota släppte under 2015. Minihjullastaren är den första från Kubota och riktar sig mot entreprenörer och fastighetsägare, en maskinkategori som på sikt kommer utökas med teleskoplastare.

Smartare service snart en verklighet

För kunder till Minimaskiner är just service en stor del av deras Kubota-ägande, menar Michael. På denna front arbetar Minimaskiner för tillfället med en ny sorts teknik. Tekniken som är tänkt att installeras i kunders maskiner känner automatiskt av när det är tid för service, något som underlättar för såväl Minimaskiner som för ägaren till maskinen.

Michael avslutar med att uppmana de kunder som är verksamma i Göteborgsregionen är varmt välkomna att höra av sig till Minimaskiners nya filial för mer information kring service, försäljning och uthyrning av Kubota-maskiner.

Minimaskiner är idag generalagent för Kubota är marknadsledande inom segmentet minigrävare. Utöver sina filialer har de även ett stort återförsäljarnät runt om i Sverige. På www.minimaskiner.se kan du läsa mer om den nya filialen. Här kan du så klart även läsa om Minimaskiners sortiment av arbetsmaskiner från japanska Kubota.