Presenteras av Kingspan Insulation
David Albinsson - Kingspan
David Albinsson är teknisk supportansvarig på Kingspan Insulation och arbetar mycket med miljöfrågor. Foto Anna Rosén

Med problemlösning och miljö i fokus

Kingspan Insulation är på stark frammarsch och rekryterar ny personal. Teknisk supportansvarige David Albinsson berättar lite om hur det är att jobba för den branschledande materialtillverkaren samt om företagets ambitiösa miljöarbete.

Kingspan logo

David Albinsson hade jobbat som allt från flygvärd till projektledare inom bygg innan ett brinnande intresse för renoveringar och miljö ledde honom till en karriär på Kingspan Insulation. Idag är han teknisk supportansvarig för både Sverige och Norge.

– Det var en skarp inlärningskurva att gå från projektledning till att bli expert på isolering, men vidareutbildning uppmuntras verkligen på Kingspan. Man får plugga hur mycket man vill och har stora möjligheter att utvecklas inom organisationen, berättar David.

Brett arbete och problemlösning

Att ha en bred bakgrund är till stor fördel när man arbetar på ett företag som leder utvecklingen inom högteknologisk isolering berättar David. Han förklarar vidare att hans arbete handlar lika mycket om problemlösning och utbildning som teknik och kundhantering.

– På Kingspan lär man sig att jobba brett. Du är tekniker, men du är också detektiv. Utmaningen ligger i att komma fram till vad kunden egentligen behöver så man kan lösa deras faktiska problem. Mycket handlar också om utbildning, säkert halva mitt jobb är att lära folk att Kooltherm inte är PIR-isolering, säger David och skrattar.

Det högpresterande isoleringsmaterialet Kooltherm och PIR-isoleringen Therma är två av Kingspans största produkter och har båda god brand- och miljöklassning, vilket enligt David är minst lika viktigt för företagets anställda som för deras kunder.

– Det bästa med att jobba på Kingspan är att jag får jobba med produkter jag tror på och även brand- och miljöcertifieringar. Vi sitter med i många råd kring de frågorna, bland annat svenska certifieringsinstitutet där vi utvecklar och testar material, berättar David.

Jobbar mycket med miljö

Något som David är extra stolt över är att Kingspan finns representerade på CDP:s A-lista. Listan innehåller 160 företag med ambitiösa klimatmål som ska motverka vattenföroreningar och avskogning. Utöver det är man bland annat registrerade i Nordic Ecolabels byggdatabas för material godkända att använda i Svanenmärkta hus.

Kingspan arbetar för att samtliga av deras produktionsanläggningar ska vara fossilfria år 2020 och är en aktörerna i Svenska Regeringens satsning ”Ett fossilfritt Sverige” samt SBTi. För att läsa mer om företagets miljöarbete, hur det är att jobba på Kingspan samt möjligheterna att bli en del av framgångsresan, gå in på företagets LinkedIn.