Presenteras av Forserum Safety Glass
Kontor Moelven i Örebro
Kontor hos Moelven i Örebro. Foto: Joakim Folke

Ledande glasföretag breddar sortimentet

Glas har gått framåt som byggmaterial under de senaste åren och används idag i en mängd olika applikationer som fasader, balkonger, kontorsväggar och möbler. Välkända Forserum Safety Glass är insatta i trenderna och erbjuder nu fler spännande möjligheter än någonsin.

Forserum Safety Glass är en av Sveriges ledande glasförädlare och har stor erfarenhet av glas i alla dess former. De förädlar planglas till säkerhetsglas som bidrar till en säkrare vardag genom brandskydd, personskydd, inbrottsskydd och ljudisolering.

– Vi sitter på hög kompetens och går ofta in redan i projekteringen och hjälper kund att föra dialogen med arkitekten kring allt från säkerhetskrav till design. God service är viktigt och när vi ser att behovet av en viss typ av glas ökar vill vi erbjuda det, säger Sandra Eklöv på FSG.

Forserum - folierummet
Folie appliceras. Foto: Forserum Safety Glass

Fokus på säkerhet och design

FSG har ett brett grundutbud av härdat glas och lamellglas. Lamellglas är en storsäljare och lämpar sig bra för mellanväggar och konstruktioner som kräver fallskydd, säkerhet, ljudisolering eller bredare designmöjligheter.

– Majoriteten av det vi säljer är klarglas, men vi har mycket dekorerat glas i exempelvis våra balkongprojekt. Man kanske vill ha insynsskydd i form av en opal yta eller ett mönster som går upp en bit. Vi kan laminera in en färgad eller mönstrad folie mellan glasen, säger Sandra.

Satsar på böjglas

Raka linjer var länge på modet inom arkitektur, men FSG har märkt en ökad trend mot runda former. Efterfrågan ökar på runda hörn och ett följsamt uttryck vilket har gjort att man valt att bredda sin lamellglastillverkning till att inkludera böjglas. Glaset värms då först upp för att sedan formas efter en mall.

– Vi har levererat den här typen av glas tidigare, men inte i egen regi. Nu får vi bättre koll på kvalitet och leveranstider och större kontroll över produkterna. Vi kan vara mer flexibla och använda olika typer av folier. Det kan bli otroligt häftig design, säger Sandra.

Böjglas används mycket till räcken, balkonger och glasväggar i exempelvis kontor eller gallerior. Det kan modifieras på samma sätt som ett plant lamellglas och erbjuder förutom spännande design även samma möjligheter gällande säkerhet och ljudisolering.

Nycertifierade på ljudreducering

Idag ställs högre krav på bullerdämpning i offentliga miljöer som skolor och kontor. FSG har därför certifierat sig på ljudreducerande glas upp till 45dB. Ljudisoleringen görs med hjälp en ljudisoleringsfolie i ett lamellglas och kan kombineras med färgad folie i önskad design. Montaget kan göras glas mot glas utan lister och lämpar sig ypperligt för mellanväggar.

Att designa med glas öppnar upp många spännande möjligheter inom säkerhet, design och funktion. Läs mer om det breda sortiment som Forserum Safety Glass erbjuder på www.fsglass.se.