Mellby garage - sommarstuga
Många husägare ser fördelen med att kunna dra nytta av den extra platsen ovanpå garaget.

Kombinera garage med sommarstuga

BostadVillagarage med tonårsrum, gäststuga, sommarboende eller ateljé för hobbykonstnären. Möjligheterna med garage och tillhörande övervåning är många för dig som har tankar på att investera i ett garage.


Kombinationen av ett garage med en övervåning är något som blir allt mer populärt bland såväl villa- som sommarstugeägare. Många husägare ser fördelen med att kunna dra nytta av den extra platsen ovanpå garaget.

Vi har talat med Fredrik Sahlberg, marknadschef på Mellby Garage, som ser en ökande efterfrågan på denna typ av garagekombination.

Extra utrymme för olika behov

Oavsett om du vill ha ett separat rum för ert tonårsbarn, en ateljé för hobbyverksamhet eller ett gästrum till sommarstugan kan ett garage med en övervåning vara en väl värd investering. Med en kombination av denna sort kan du alltså njuta av såväl ett stort garage för dina bilar, cyklar och övriga ting och samtidigt få en extra bostad eller utrymme.

– Vi har bland annat en kund som ville att deras gäststuga skulle ha utsikt över havet vid sin sommarstuga och valde därför ett garage med övervåning, säger Fredrik.

Hos Mellby Garage har man introducerat två olika typer av garage med övervåning för att tillgodose kundernas behov; en 1 1/2-planslösning och en 2-planslösning. De två modellerna är bostadsklassade vilket betyder att de bland annat uppfyller kraven för brandsäkerhet, hållfasthet och isolering.

– Ett garage med övervåning går att anpassa helt efter kundens önskemål, med nästintill oändligt många garagelösningar. Exempel på olika utföranden kan vara en garageport på kortsidan och dörr på långsidan till fyra garageportar på långsidan, säger Fredrik.

Kvalitet och säkerhet i fokus

Mellby garage - garage med övervåning
Erbjuder tio års garanti
Kvaliteten och säkerhet är två ting som betyder mycket för Mellby Garage och deras anställda. Ur kvalitetssynpunkt använder sig Mellby Garage uteslutande av högkvalitativa material från kända leverantörer.

Som ett kvitto på deras kvalitet erbjuder Mellby Garage tio års garanti på deras garage, något de är ensamma om i branschen.

Något de flesta kanske inte är medvetna om är att du som privatperson enligt bygglagstiftningen anses vara byggherre.

Detta medför att du har yttersta ansvaret att se till att ditt garage uppfyller kraven på rådande bygglagstiftning och byggnormer. Skulle det hända något kan det stå dig som kund dyrt. Därför lämnar Mellby Garage en skriftlig garanti att garaget uppfyller alla krav, en Byggnormsgaranti helt enkelt.

– Eftersom lagstiftningen ser ut som den gör vill vi på Mellby Garage att kunden känner sig så trygg som möjligt med att investera i ett garage, säger Fredrik.

Mellby Garage vill samtidigt erbjuda så prisvärda garage som möjligt vilket har resulterat i att de erbjuder en prisgaranti för deras kunder.

– Vi hjälper kunden att jämföra olika offerter för att se att de fått pris på en komplett byggnad. Skulle du få ett bättre pris på ett likvärdigt garage matchar vi priset och ger 10% på mellanskillnaden i rabatt, säger Fredrik.

Hjälp med bygglov

Mellby Garage är Sveriges största leverantör av garagelösningar och har varit aktiva på marknaden sedan 1950-talet. Företaget säljer främst villagarage och carports till privatpersoner men även garagelängor till exempelvis bostadsrättsföreningar.

Om du som kund behöver råd i ditt köp av garage hjälper Mellby Garage gärna till, alltifrån att ta fram rätt garagelösning för dina behov och för att passa din tomt till att ansöka om bygglov.

Besök www.mellbygarage.se för att läsa mer om garage med övervåning och vilka fördelar dessa har. På Mellby Garages webbsida kan du som kund även göra en offertförfrågan baserat på dina önskemål.

Redaktionen
redaktionen@temabygg.se