Presenteras av Kingspan Insulation
Anna Mogren - Kingspan
Kingspan Insulations kundservicechef Anna Mogren berättar att mottot "driving innovation" genomsyrar hela organisationen. Foto: Kingspan Insulation

Har varit med på tillväxtresan redan från start

Kingspan är en av Europas ledande tillverkare av innovativa byggnadsmaterial. Den svenska organisationen har växt snabbt de senaste åren och vi har träffat Anna som berättar om en arbetskultur som präglas av entreprenörskap och teamkänsla.

Kingspan logo

Kingspan Group expanderar och det är full fart i koncernens svenska organisation. Kundservicechefen Anna Mogren susar in till intervjun med ett skratt i rösten. Vi ska prata om hur det är att jobba på Kingspan Insulation och det märks tydligt att humor och värme är en stark del av arbetskulturen.

– Vi jobbar hårt med att skapa teamkänsla inom hela Kingspan, även om vi är utspridda. Mina kollegor är fantastisk goa människor och det är högt i tak och raka rör som gäller, förklarar Anna.

Ett företag där man kan växa

Anna har varit med på den svenska Kingspan-resan redan från start. Hon började som säljkoordinator på dåvarande SPU Isolering 2014 och när företaget köptes upp av Kingspan för att bilda stommen i den svenska divisionen 2015 hängde hon med.

– Då var vi två personer på kontoret i Göteborg, nu är vi totalt cirka 12 i Sverige. Omsättningsmässigt har vi vuxit enormt; en bra månadsförsäljning då skulle klassas som en dålig vecka idag. Och det är inte bara Kingspan som växer utan här kan man verkligen växa med företaget, säger Anna.

Kingspans motto är ”driving innovation” och Anna berättar att det genomsyrar hela organisationen. Kompetens är viktigt och byggbakgrund uppskattas, men som ny medarbetare är rätt personlighet viktigast och att man är bra på learning-by-doing.

– Varje person fyller ofta många funktioner så det är viktigt med entreprenörskänsla, att man ser möjligheter och lösningar. Vi har en platt organisation där alla kan tömma diskmaskinen och alla kan komma med idéer och spinna vidare på dem, förklarar Anna.

Tillväxtresan fortsätter

För att fortsätta utvecklas satsar man enligt Anna nu på att rekrytera fler kollegor till den svenska organisationen. Just nu söker man bland annat en Sverigechef som ska ta frontpositionen för den fortsatta expansionen, samt fler säljare och kundservicemedarbetare.

Att jobba på Kingspan innebär mycket frihet under ansvar med möjlighet att söka sig utomlands ett tag samt förmåner som bonus och sjukvårdsförsäkring. Företaget satsar mycket på sina anställda, deras välmående och att de trivs vilket Anna berättar mer om:

– Hälsa är såklart också viktigt. Det var krav på dusch när vi skulle välja lokal så man skulle kunna cykla till jobbet eller springa på lunchen. Vi kör lite yoga ibland på kontoret och det kommer en massör var tredje vecka.

Anna avslutar med att säga att de som tycker att det låter intressant gärna får gå in på företagets LinkedIn. Där kan man vara med på den fortsatta tillväxtresan och läsa mer om Kingspan som arbetsplats.