Aritco - Privathiss & hissystem
Den svenska tillverkaren Aritco har sedan 90-talet utvecklat och levererat tillgänglighetshissar för den svenska marknaden.

Framtidssäkra ditt hem med en villahiss

BostadI USA, Asien och övriga Europa är hissar i privata bostäder redan ett naturligt inslag för ett komfortabelt hem, något som nu även börjar komma stort på den svenska villamarknaden.

Man har de senaste åren kunnat se en klar trend i efterfrågan på hissar för privatpersoner som väljer att framtidssäkra sina hem. Att skaffa en hiss för den privata bostaden låter för många som ett svårt och avancerat projekt, men idag erbjuds faktiskt helhetslösningar som kan installeras på bara 2-3 dagar.

Den svenska tillverkaren Aritco har sedan 90-talet utvecklat och levererat tillgänglighetshissar för den svenska marknaden men har samtidigt även expanderat globalt med sina unika hisslösningar för privatmarknaden.

-Många villaägare har under åren byggt upp sitt drömhem och vet att de inte vill flytta därifrån när de blir äldre. Så då passar de på att installera en hiss som gör det möjligt för dem att bo kvar utan att behöva oroa sig för trappor. Nu väljer även allt fler att installera hissen som en komfortabel design- och inredningsdetalj, förklarar Maria Alriksson, marknadsansvarig på Aritco.

Mer än ett hjälpmedel

Många tror fortfarande att villahiss handlar om att underlätta vardagen för äldre eller någon med handikapp, men idag har hissen även fått en central roll som en lyxig och vacker möbel som underlättar vardagen.

För suterränghus är en hiss ett enkelt sätt att förena källarvåning eller garage med resten av huset, och det går självklart att skräddarsy lösningar för de flesta planlösningar.

Aritco har alltid haft design och valfrihet i fokus vilket ger kunden möjlighet att skapa sin unika hiss efter sina behov. Hissen kan alterneras med flera olika material såsom glas, rostfritt stål och färgsättning så att den passar in med husets övriga inredning. Hissen blir då mer av en uppseendeväckande möbel och inredningsdetalj som ger ett exklusivt intryck, något som även visat sig höja värdet på fastigheten.

-Vissa önskar en gömd hiss medan andra vill att den ska vara en framstående del av möblemanget som står upplyst med mycket glas. Det är väldigt olika beroende på kundens preferenser och hur huset ser ut, men vi kan alltid anpassa oss efter kundernas behov, förklarar Maria.

Skruv-mutterteknik sparar plats

Traditionella hissar bygger på vajerteknik eller hydrauliska system som kräver omfattande installationer och tar upp mycket plats. Aritcos hissystem baseras på en välbeprövad skruv-mutterteknik som gör att hissen inte tar mer plats än själva schaktet.

Eftersom hissen arbetar stadigt längs en gängad axel så finns det heller ingen risk för att hissen kan ramla ner. Alla hissar är dessutom utrustade med säkerhetsmekanismer som batteridriven nödsänkning och larmtelefon och sensorer som hindrar klämrisk.

Inte större än en garderob

Aritco - Privathiss
En integrerad privathiss från Aritco.
Idag behöver en hiss inte vara större än en garderob, men Aritco har givetvis också större modeller som tar upp till sex personer eller 500 kg.

Hissarna kräver inget bygglov om de ska installeras inuti en fastighet, men det måste givetvis göras ett hål där hissen ska passera.

En hiss kräver mycket lite underhåll, men Maria rekommenderar att man gör service en gång per år för att säkerställa att allt fungerar som det ska.

Aritco har både sin utveckling och produktion i Kungsängen vilket garanterar att hela deras sortiment håller högsta kvalitet och standard. Under åren har de levererat över 25.000 hissar till sina 140 återförsäljare i 40 länder, vilket tagit företaget till den starka position de idag har på marknaden.

Det kan vara svårt att föreställa sig hur sitt hem skulle se ut med en hiss, men på www.aritcohomelifts.se kan du enkelt testa dig fram till vilken hiss som passar dig i Aritco3D. Här kan du även läsa mer om företaget och om hur en hiss kan framtidssäkra och underlätta din vardag.

Redaktionen
redaktionen@temabygg.se