Presenteras av Purso
Fazer - Purso
Fazer Visitor Center & Meeting Center i Vanda, Finland. Foto: Purso

Finsk profilleverantör lanserar 3 innovativa lösningar för fasader och fönster

Finska Purso tog under 2016 steget in på den svenska marknaden och introducerar nu tre innovativa lösningar. Med nyheterna tar man sikte på att möta de speciella krav som finns i Norden.

Purso logo

Purso är ett familjeföretag med lång expertis inom fasader, fönster och dörrar. Företaget är även sedan länge etablerade i Baltikum och öppnade under 2016 kontor i Sverige.

Med över 50 års erfarenhet har Purso kommit att skapa sig en stark position såväl i Norden som internationellt inom lösningar i aluminium. Nyheterna företaget nu introducerar är inom tre områden; fönster, solskydd och fasad samt miljö. Lösningarna möter på ett smart sätt det nordiska klimatet, estetiken och miljökrav.

1. Purso ECO-fönstersystem

ECO-fönster - Purso
Skanska-projekt. Foto: Purso

Fönsterlösningar som anpassats för vårt nordiska klimat med låga U-värden kostar ofta betydligt mer än de standardlösningar som finns på marknaden. Det vill Purso förändra med sina nya ECO-fönstersystem.

Med U-värden på ner till 0,66 W/m2K kan Purso med sina nya system erbjuda hög isoleringsförmåga som tål nordisk kyla, till ett pris som är betydligt lägre än liknande alternativ. Delar av den nya fönsterserien är dessutom certifierad av Passive House Institute vilket är bevis på fönstrens goda isoleringsförmåga.

Fönstersystemet går att använda till såväl in- och utåtgående samt fasta fönster, helglassdörrar, parfönster, glidfönster och panelfönster. Mer information om Pursos ECO-fönster finns att läsa här.

2. Lamellsystemet Napsu

Napsu-lamellsystem
Napsu-lamellsystem. Foto: Purso

Aluminiumprofiler används även i det nya smarta lamell- och solskyddssystemet, Napsu. Med en smart fastsättningsmetod som bygger på ett klicksystem kan lamellerna monteras snabbt och enkelt. Solskyddssystemet ger skydd mot bländande och värmande sol vilket minskar energiförbrukningen med ventilerade fasadlameller som kan användas vid både renovering och nyproduktion.

Men det som utmärker Napsu mest är den stilrena nordiska designen där det går att kombinera olika typer av material tillsammans med aluminiumprofilerna. Det ger arkitekter möjligheten att kombinera aluminiumets beständighet med traditionella material och fritt forma sin vision vilket skapar oändliga möjligheter.

Solskyddslamellerna samt ventilerad fasad finns i ett flertal olika modeller och utföranden men kan även skräddarsys helt. Specifikationer och annan information om Napsu solskyddslameller finns att läsa på Pursos webbsida.

3. Certifierade aluminiumprofiler med Greenline

Greenline-aluminiumprofiler
Greenline-koncept. Foto: Purso

Allt fler byggprojekt miljöcertifieras enligt olika ledningssystem vilket har skapat en ökad efterfrågan på material som tillverkats på ett energieffektivt sätt. Purso har som svar på den här trenden tagit fram sitt nya koncept, Greenline, i vilket man kan tillverka alumniumprofiler med 100 procent återvunnet aluminium.

Tillverkning med återvunnet aluminium förbrukar endast fem procent av den energi som krävs för att tillverka så kallat primäraluminium. Materialets ursprung i Pursos Greenline-produkter är fullt spårbart och certifieringen blir ett intyg för materialet. På företagets webbsida finns mer information om Greenline och vad det innebär.

Med de här smarta lösningarna och ett brett byggsystem med en mängd olika produkter tar Purso nu på riktigt klivet in på den svenska marknaden. På företagets webbsida [http://pursobuilding.fi/sv] finns även mer information för företagets tre kundgrupper; arkitekter, byggföretag och tillverkare.