Presenteras av PS Products
PS Products - montage
Foto: PS Products

Fastighetsbolag föreskriver smart system för rörinkapsling

Finska PS Products har utvecklat ett revolutionerande system för att kapsla in rörinstallationer. Konceptet har på kort tid blivit så populärt på den svenska marknaden att ett stort fastighetsbolag nu föreskriver det i sina upphandlingar.

Ps Products - Logga

När Tema Bygg & Fastighet först uppmärksammade det innovativa systemet för rörinkapsling från PS Products för knappt två år sedan, så var det helt nytt och det var därför inte självklart hur det skulle tas emot av branschen.

Nu kan man konstatera att mottagandet varit oerhört positivt och branschen har förstått hur mycket tid och pengar som finns att spara genom att använda systemet.

Stambyte utan utflyttning

PS Products - kapsling
Foto: PS Products

Grundtanken med systemet är att göra det enklare att utföra stambyten genom att använda utanpåliggande rörinstallationer som man kapslar in med det smarta systemet från PS Products. Man slipper då bila för att byta ut de gamla rören. På så sätt spar man mycket tid och arbete och de boende behöver oftast inte flytta ut under arbetet.

PS-systemet består av en skena som skruvas upp på väggen. Rörklämmor klickas sedan fast i ett spår utan att man behöver skruva eller borra. När rörinstallationen sedan är på plats är det bara att isolera runt rören och klicka fast ett lock som enkelt kan öppnas vid en eventuell inspektion. Slutresultatet: en snabb, solid och snygg installation.

– Vi har fått väldigt fin feedback från fältet. Med hjälp av vårt system kan man minska tiden då man är inne och faktiskt gör någonting i lägenhet med en hel dag. Vid en stor renovering med många lägenheter så har man stora belopp att spara, berättar Peter Öman, teknisk chef på PS Products.

Har gjort hundratals renoveringar med systemet

En av företagets kunder är det börsnoterade fastighetsbolaget Victoria Park som förvaltar fastigheter på tolv orter runt om i Sverige. Efter att framgångsrikt använt systemet från PS Products vid flera projekt med hundratals lägenheter väljer man nu att föreskriva systemet från PS Products eller liknande system.

– Den här modellen passar oss väldigt bra. Monteringen är enkel och den smälter in väl i lägenheterna som vi ska renovera. Vi föreskriver nu i upphandlingar att det ska vara en PS-skena eller motsvarande. Och det finns det inte jättemånga alternativ på marknaden, säger Dan Mårtensson, underhållschef på Victoria Park.

Utvecklingen av systemet fortsätter och under Nordbygg 10-13 april kommer PS Products visa upp flera nyheter. Bland dessa finns ett nytt verktyg som gör installation ännu enklare, ett nytt T-stycke samt en täckbricka som spar tid vid håltagning i väggen.

Utöver dessa så är en klämma för förisolerade rör under utveckling som gör att inneslutningen med fördel kan användas vid värmepumpsinstallationer. Besök www.ps-products.fi för mer information.