Swedos Design - inredningsarkitekt
Förra året såg man mycket metaller och denna trend håller i sig. Det är de varma metallerna som mässing och framför allt koppar i alla dess former.

Få till rätt inredning i hemmet

HeminredningVåren är den tid då vi svenskar renoverar och inreder som mest. Vinterns mörker har lättat och vi inspireras av ljusa vårfärger. Men ibland behöver vi råd och hjälp när vi ska inreda och planera våra hem. Då kan det vara aktuellt att vända sig till en inredningsarkitekt.

I jämförelse med många andra länder så är intresset för inredning stort i Sverige. Skandinavisk inredning präglas av det enkla och stilrena med ljusa träslag och färgtoner, vilket gett den ett internationellt gott rykte.

I norden har vi ett kallt klimat och man spenderar mycket tid i hemmet, kanske är det därför vi tar så väl hand om våra hem och lägger stor vikt vid hur vi bygger upp dem. Men ibland har man inte tid eller ork att förnya sitt hem och saknar kunskap om hur man lyckas få till en trivsam miljö i hemmet, och då behöver man ta hjälp utifrån.

-Både män och kvinnor hör av sig till oss för att få hjälp och rådgivning när de känner att de kört fast och behöver få nya tips och idéer. Ofta räcker det med att träffas för ett inspirationsmöte, men vi gör även helhetslösningar där vi tar in hantverkare för en totalomvandling av hemmet, berättar Maria Kingsley, inredningsarkitekt och grundare av Swedoz Design.

Inredningsarkitekt på hembesök

Maria besöker många privatkunder som behöver hjälp med inredningen i sina hem, men hon arbetar även med mäklare och byggföretag som behöver professionell homestyling och inredning av sina visningshem.

Maria Kingsley
Maria Kingsley

Hon utbildade sig till inredningsarkitekt för snart 10 år sedan och grundade Swedoz Design under 2009 efter att hon jobbat med inredning både i Sverige och utomlands. Swedoz Design är baserat i Stockholmsområdet, och härifrån tar hon sig an stora som små uppdrag.

-Vid ett inredningsuppdrag så börjar vi alltid med ett möte där vi försöker få en bild av vad kunden vill ha. Vi går igenom hur de använder ytorna i sitt hem och vilka behov de har. Utmaningen för oss ligger i att hitta en unik stil och utforma ett hem som passar just kundens livsstil och personlighet, och samtidigt förbättra användningen av ytorna i hemmet. Trender är kul som inspiration, men man ska alltid inreda efter sin egen stil, då kan det aldrig bli fel, förklarar Maria.

Neutral bas med intressanta detaljer

Det är bra att hålla en neutral ton på väggar och stora möbler. Att använda gråskalor ger en bra bas som har en lugnande inverkan. Då kan man också lättare variera rummen och byta ut färger som är säsongsbetonade genom att använda kuddar, gardiner och andra inredningsdetaljer som lätt piggar upp och förändrar rummet.

Att blanda gammalt och nytt, designermöbler med antika auktionsfynd, ger en mer intressant och personlig inredning. Ett tips är att inte ta in för mycket saker i hemmet, välj hellre ut och lyft fram några väl utvalda inredningsdetaljer förklarar Maria.

-Varje uppdrag innebär en ny utmaning och nya intressanta människor så det är omöjligt att tröttna på det jag gör. Jag får göra det jag älskar varje dag och kan otroligt nog kalla det mitt jobb berättar Maria.

Trender 2014

Heminredning kökEnligt Maria är det just nu det enkla och sobra som avspeglar sig i möbler och inredningsdetaljer. Folk är i allmänhet mer miljömedvetna och köper därför hållbara och mer kvalitativa möbler på andrahandsmarknaden. Gärna möbler i naturmaterial som blir vackrare med åren och ger hemmet en tidlös karaktär.

Förra året såg man mycket metaller och denna trend håller i sig. Det är de varma metallerna som mässing och framför allt koppar i alla dess former, som är mest framträdande. Glas i olika dämpade färger är väldigt populärt och ett trevligt inslag i alla hem nu när det går mot vår. Vill du veta mer om heminredning och hur en expert som Maria kan hjälpa dig så kan du besöka www.swedoz.com

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se