Vileda Professional - Entrélösningar & mattor
Att redan i entrén förhindra att smutsen kommer in i fastigheten är något som både sparar tid, pengar och ger trivsammare arbetsmiljöer.

Mattsystem stoppar 99% av smutsen

MaterialVarje år lägger företag och organisationer stora summor på underhåll och städning av sina fastigheter. Att redan i entrén förhindra att smutsen kommer in i fastigheten är något som både sparar tid, pengar och ger trivsammare arbetsmiljöer.

I norden har vi ett hårt klimat där vi drar in mycket smuts och slask i våra fastigheter. På ett kontor med 300 anställda hamnar varje år omkring 500-800 kilo smuts på entrégolvet. Detta skapar orena arbetsmiljöer och kan även innebära hälso- och halkrisker med våta golv och damm som sätter igen ventilationen.

-Det är viktigt att alla som anländer till företaget, butiken eller organisationen möts av en ren och fin entré, för det är där man får sitt första intryck. Hårt trafikerade entréer drar in mycket smuts som sedan förs vidare runt i fastigheten, därför utvecklade vi vår 3-zons metod som effektivt hindrar smutsen direkt i dörren, förklarar Claes Sunebring, försäljningschef Sverige på Vileda Professional.


Hemligheten är smutszonerna

Vileda Professional är för många ett varumärke förknippat med städprodukter, men de är även marknadsledande inom utveckling av högkvalitativa och väldokumenterade entrélösningar för alla typer av fastigheter.

Deras unika mattsystem som arbetar i tre zoner har vid långtidstester visat sig fånga upp 99% av all den smuts som kommer in via entrén. Den längd som kan disponeras åt en entrématta avgör självklar hur mycket som kan samlas upp, men alla entréer börjar med en skrapzon som tar första grovsmutsen.

  • Skrapzonen är till för att fånga upp de större partiklar av grus och smuts som fastnat på skorna. Det unika mönstret rengör i alla riktningar och den öppna strukturen tar effektivt hand om den grova smutsen som faller ner mellan springorna i mattan. Skrapzonen tål även hårdare belastning från pall- och kundvagnstrafik.
  • Torkzonen följer efter skrapzonen och samlar upp mindre partiklar och torkar samtidigt av skorna från fukt och slask. Mattan är utvecklad med speciella fibrer som snabbt självtorkar och håller sig fräsch länge.
  • Trafikzonen är det sista steget och består av en texilbaserad matta med twistade fibrer som verkar för att fånga upp den finkorniga smutsen och absorberar eventuell fukt som finns kvar i skorna. Texturen gör även så att smutsen faller ner och döljs i mattan tills dess att den dammsugs.

”Formstabil och ergonomisk modulmatta”

Vileda Professional - Entrémattor
Lösningar för alla typer av entréer

Mattorna bygger på ett rutat modulsystem där en trasig modul snabbt kan bytas ut mot en ny vid behov genom den enkla knopp-låsning som håller samman mattan.

-Resultatet blir en väldigt formstabil modulmatta som klarar av hårt arbete, men som ändå är flexibel och ergonomiskt utformad vilket gör den lätt att lyfta och göra rent förklarar Claes och fortsätter:

-Våra skrapzonsmattor finns dessutom i olika utföranden så att de även klarar av tyngre belastning som truckar, men även mattor som kombinerar skrap och tork för kortare entréer.

Beroende på behov och trafik kan en av Vileda Professionals utvalda samarbetspartners projektera vilket system som passar bäst för den miljö som mattan ska arbeta i.

Marknadsledande inom städprodukter

Vileda har under 60 år tillverkat redskap och verktyg för professionell städning. Med det tyska moderbolaget Freudenberg i ryggen är utveckling och produktion till stor del förlagd i Norden och Europa för att garantera högsta kvalitet.

Med sina väldokumenterade produktserier täcker de in alla typer av interna städbehov som kan uppkomma efter deras 1+2+3 princip, där varje område har en unik lösning med rätt redskap.

www.vileda-professional.se kan du läsa mer om hur företaget kan hjälpa er till en bättre arbetsmiljö, både för lokalvårdaren och brukarna av fastigheten.

Redaktionen
redaktionen@temabygg.se