Eldabutiken Inter Idé - eldstäder och vedeldning
Eldabutiken Inter Idé kan uppvisa en av Stockholms största utställningar av kaminer och vedspisar på Slakthusgatan 20 vid Globen.

Eldstäder som skänker värme och mys

HeminredningVill man njuta av värme och mys framför en kamin av hög kvalitet så kan Inter Idé säkert till stå till tjänst. Eldabutiken Inter Idé på Slakthusgatan 20 i Stockholm är medlem i fackhandelskedjan Eldabutiken och har lång erfarenhet av vedeldning och eldstäder.

Brasan är mer än en mysfaktor – det är också en möbel med färg och form. Frimurade eldstäder med insatser från bland annat Spartherm låter innehavaren fritt sätta sin prägel. Eldabutiken Inter Idé startades 1983 och var med om att starta kedjan Eldabutiken för cirka tio år sedan. Företaget levererar effektiva lösningar inom vedeldning till boendemiljöer i hela Mälardalen och erbjuder det senaste och bästa inom modern brasvärme.

– Vi har mycket privatpersoner som kunder, men samarbetar också med större byggnadsbolag och hustillverkare. Vi är med hela vägen från projektering till försäljning och installering av eldstaden, berättar Tom Johnsson, försäljningsansvarig på Inter Idé.

Stor utställning

Eldabutiken Inter Idé kan uppvisa en av Stockholms största utställningar av kaminer och vedspisar på Slakthusgatan 20 vid Globen. I en utställningslokal på cirka 800 kvadratmeter finns cirka 240 eldstäder att välja på. Flertalet av dessa kan demoeldas så att kunden även kan provköra och känna värmen från de olika kaminerna.

Inter Idé - butiksutställning
Stor butiksutställning med 240 eldstäder

– Eldabutikerna har mycket höga krav på att enbart sälja högkvalitativa produkter. Dessutom är vi duktiga på unika kundlösningar och ritar och designar förslag till våra kunder. Vid större projekt mot byggnadsbolag levererar vi 50-60 eldstäder i stöten, berättar Tom Johnsson.

Inter Idé startade sin verksamhet för 30 år sedan och har därmed skaffat sig en lång och gedigen branscherfarenhet och stor kompetens inom företaget.

– Flera av våra medarbetare har jobbat på företaget i många år. Därför kan vi möta nästan vilka förfrågningar som helst från kunder och arkitekter. Inget är omöjligt för oss, säger Tom Johnsson.

Renoveringar av skostenar

En skorsten är utsatt för mycket påfrestningar, till exempel kyla, värme, snö, olika rökgaser och syror. Inter Idé erbjuder skorstensrenovering då rökkanalerna har blivit otäta.

– Rökkanalerna i gamla, tunga skorstenar behöver ses över då och då. Om man ska installera en eldstad i en befintlig murstock så vill man veta om den är i gott skick. Är den inte det får man renovera kanalen i samband med installationen av eldstaden, säger Tom Johnsson.

Som oberoende aktör har Eldabutiken Inter Idé under många år etablerat ett starkt fäste bland marknadens ledande leverantörer av eldstäder. För kunderna innebär det valfrihet att kunna tänka i ett brett spann från budget till premiumsortiment.

– Inför framtiden ska vi vårda de samarbeten vi redan har med våra kunder och även etablera nya kontakter. Och vi ska självklart fokusera lika mycket mot privatkundsidan som tidigare, säger Tom Johnsson avslutningsvis.

Läs mer om Inter Idé Eldabutiken på www.interide.se

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se