Presenteras av Zenergy
Zenergy - Modulär - Arkitektur
Foto: Zenergy

Bygger attraktiva lägenheter med modulär arkitektur

Som bot på Sveriges rådande bostadsbrist har svenska Zenergy satsat på modulär arkitektur. Med kvalitet, säkerhet och flexibilitet i fokus har företaget lyckats väl och kan idag erbjuda moderna, attraktiva och smarta lägenheter såsom student- och äldreboenden samt skolor och kontor.

Zenergy - Logotyp

Zenergys vision är att skapa smarta, energieffektiva moduler för såväl tillfälliga som permanenta bostäder. Beroende på ändamål kan företaget tillverka i storlekar från 18 till 150 kvadratmeter och genom att färdigställa 90 procent i fabrik, säkerställer man kvalitet med leverans direkt till byggplatsen.

Zenergys smarta ZIP-Element®

Vad som lyckas göra Zenergys boendemoduler högkvalitativa men samtidigt energieffektiva är företagets smarta ZIP-element. Energiförbrukningen för uppvärmning kan bli så låg som 14 kWh/m2 per år då material och konstruktion skapar tak, golv och väggar utan köldbryggor.

Sandwichkonstruktion består av en isolerande kärna i mitten av två skivor av obrännbart material vilket skapar högsta tänkbara brandsäkerhet med mycket goda energivärden, ZIP-Elementet är EI60 certifierat.

– Med hjälp av våra smarta ZIP-Element® är bostäderna moderna, energieffektiva och har låga u-värden, säger Olle Magnusson, vd på Zenergy.

Flexibla boenden

Zenergys modulära arkitektur har få begränsningar vad gäller fasadlösningar, material eller utseende. Flyttar man ena ytterväggen på kortsidan får man naturliga balkonger utan att hänga något på utsidan av fasaden. Detta gör att man även kan skapa struktur i fasaden, antingen i schackmönster eller i enlighet med alla balkonger rakt över varandra.

Teknikutrymmen och gemensamhetsutrymmen som tvättstuga, förråd, sopsortering, städ och elcentral kan antingen byggas som fristående enheter eller integrerade i husvolymen. Om man vill ha tillgänglighetsanpassade lägenheter med flera våningar kan Zenergy erbjuda olika hissvarianter.

www.zenergy.se finns mer information om Zenergy och deras modulära arkitektur för olika ändamål.