Presenteras av Bauroc
Bauroc illustration
Bauroc lättbetong är ett modent stenmaterial som passar för de flesta byggnader. Bild: Bauroc AS

Bygg enkelt och miljövänligt med helhetslösningar av lättbetong

Bauroc lättbetong är ett stenmaterial med god isoleringsförmåga som vuxit i popularitet de senaste åren. Materialet är exceptionellt rent samtidigt som de bygganpassade måtten gör det enkelt att arbeta med.

Bauroc - Logotyp

Lättbetong har de senaste åren seglat upp som en solklar konkurrent till exempelvis trä och vanlig betong. Bauroc är en av de största leverantörerna och erbjuder helhetslösningar för allt från villor och Attefallshus till stora lägenhetshus och industrilokaler.

– Vi är heltäckande och levererar alla former av lättbetong i ett färdigt system för montage baserat på kundens ritningsunderlag. Man får alla ingående detaljer som behövs och materialet är även lätt att såga i om man vill ha något specialmått, berättar Anders Hörberg, säljrepresentant för Bauroc.

Enkelt att bygga med

Bauroc byggmått
Färdiga byggmått gör det snabbare och enklare att bygga från grunden. Foto: Mathias Carlsson, SE360/Fastighetsbyrån

En stor skillnad mellan Baurocs lättbetongsystem och många andra leverantörers är just måtten. Bauroc använder sig av färdiga byggmått där blocken är 200 millimeter höga och balkarna 200, 400 eller 600 millimeter. Det gör både beräkningar och montage enklare.

– Det är som att bygga med lego, bitarna passar alltid på något sätt. Man sparar väldigt mycket tid med att använda det här systemet. Speciellt eftersom det finns bärande balkar för fönster och dörrar som redan är måttanpassade, intygar Torbjörn Karlsson, ägare av Nordisk Fasad Konstruktion AB som både säljer och använder Baurocs produkter.

– Där skiljer vi oss verkligen från våra konkurrenter. Det här är en helhetslösning som har allt för en husstomme, från ytterväggar till bärande och ljudisolerande innerväggar, bjälklag och trappor. Vi erbjuder dessutom specialpris på Caparol-puts från Byggsmart 24 som är perfekt för just lättbetong, förklarar Jörgen Laserow, även han säljrepresentant för Bauroc.

Miljövänligt och vattentåligt material

Ytterväg med Ecoterm+ på förskolan Stene i Kumla. Foto: Bauroc A/S
Yttervägg med Ecoterm+ på förskolan Stene i Kumla. Foto: Bauroc A/S

Baurocs lättbetong består av sten, luft och vatten i olika blandningar och skapar stabila och välisolerade byggnader som ger ett bra inomhusklimat. Ett av de mest populära materialen är ECOTERM+ som gör byggnaden extra värmesnål. Det finns i 375 och 500 millimeters bredd och har ett u-värde på 0,20 respektive 0,15.

– Det finns ett väldigt spännande projekt i Kivik som använder ECOTERM+ i ett helt bostadsområde med villor och lägenhetshus. På Tvärpilen tar man hand om regnvatten, använder solcellspaneler med mera och Baurocs lättbetong var det självklara valet med det miljötänket, berättar Jörgen.

– Vår lättbetong är så ren att vi till och med fått en utmärkelse för det. Materialet är dessutom okänsligt mot vatteninträngning vilket gör det perfekt när man bygger kustnära. Där är Tvärpilen också ett jättebra exempel, avslutar Anders.

På Baurocs webbsida kan man läsa mer om Baurocs helhetslösning och de olika byggelementen som finns tillgängliga. Där finns också en längre artikel om Tvärpilen-projektet. Bauroc kommer även till Bo- och byggmässan i Stockholm 10-13 oktober och finns då i monter A11:31.