Boxco - Väggskena
Med smarta strömskenan Mainline kan du nu med en enkel vridning placera el-, data-, och USB uttag vart du än önskar ha dem.

BOXCO lanserar smart strömskena

TeknikHar du någon gång saknat ett vägguttag där du behöver ett, eller blixtsnabbt velat flytta eller lägga till ett på en annan plats i rummet?

Med smarta strömskenan Mainline kan du nu med en enkel vridning placera el-, data-, och USB uttag vart du än önskar ha dem.

I dagens moderna samhälle tillhör datorer, smartphones och surfplattor vardagen. I våra kök, vardagsrum, hall eller sovrum har vi vanligtvis utav någon anledning alltid för få fasta vägguttag. Detta försvårar såklart tillgängligheten för laddning. Nu lanseras Mainline i Sverige, en strömskena med stilren design som passar perfekt i hemmet.

Så fungerar Mainline

Boxco - Eluttag
Uttag kan enkelt läggas till och tas bort när brödrosten eller stavmixern ska fram.

Strömskenan, Mainline, placeras längs väggen och el ansluts i ena ändan. I skenan går tre petsäkrade kopparprofiler som uttaget ansluts och låses fast till när man vrider uttaget 90 grader. Installationen kan göras runt ett helt rum med hörnkopplingar tills dess att en dörr bryter av väggen, med en enda anslutning. Det som styr maxantalet uttag är belastningen och säkringen i elcentralen.

– Tänk en fastighetsägare som bygger ett kontor, där hyresgästen säger att de behöver ett stort antal uttag. Om han då installerar Mainline, kan han ge hyresgästen de antal uttag som denne önskar och sedan placerar hyresgästen själv dem där de behövs, detta spar enormt mycket installationstid såklart, berättar Olle.

Ökad flexibiliteten och minskad installationstid

För att installera Mainline behövs en elektriker för själva elinkopplingen, inte för att komplettera med fler uttag i efterhand. Dessa köper man till och kopplar på själv.

– I jämförelse med en traditionell elinstallation, halveras ungefär installationstiden och man får färre hål i väggarna för uttagsdosor. Vid nybyggnationer finns det ur brandskyddssyfte ytterligare en fördel, det släpps inte in syre via uttagsdosorna in till innerväggarna, säger Olle.

För Mainline finns det flera snygga lösningar, som att fälla in skenan i kaklet i köket eller montera in den i en golvsockel. Strömskenan kan även monteras på köksön, där då uttag enkelt kan läggas till och tas bort när brödrosten eller stavmixern ska fram. Självklart finns mer industriella lösningar som montering i fönsterbänkskanal.

En fantastisk installation

Boxco - Uttag
För Mainline finns det flera snygga lösningar, som att montera in den i en golvsockel.

På Kungliga tekniska högskolan i Stockholm har man idag installerat Mainline i en av elevhemmens studiesalar. Här har de anammat ”lånesystemet”, där eleverna legitimerar sig så får de låna ett uttag. Flera skolor runt om i Sverige projekterar nu Mainline för att kunna möta framtidens behov av att ha eluttag där man faktiskt behöver dem.

– Det är en fantastiskt smart produkt som gör att man får el där man behöver det, varje gång! 
Jag vill kalla det världens snabbaste och enklaste uttagsinstallation, säger Olle.

– Mainline lanserades i Sverige 2013 på Elfack Design Awards i Göteborg, där BOXCO vann.
”I 40 år har vi väntat på denna produkt” sa en exalterad person om strömskenan till oss, berättar Olle Edvinsson, VD på BOXCO.

www.mainlinepower.se kan du läsa mer om den smarta strömskenan Mainline och hur den kan förenkla din vardag med ökad tillgänglighet för eluttag.

Redaktionen
redaktionen@temabygg.se