C Nilsson Kontorsservice - Begagnade Kontorsmöbler
Begagnade kontorsmöbler blir allt populärare hos svenska företag

Begagnade kontorsmöbler gör comeback

InredningMed allt högre kostnadsmedvetenhet bland företag och ett växande miljöfokus gör begagnade kontorsmöbler nu comeback. En av de som har märkt av ökningen är Christina Nilsson på C Nilsson Kontorsservice i Malmö.

Alltfler företag runt om i landet inser fördelarna med att sänka sina kostnader och investera i begagnade kontorsmöbler. Samtidigt vill företag i allt större utsträckning också bidra till en bättre miljö. På C Nilsson Kontorsservice i Malmö har man specialiserat sig på att sälja just begagnade kontorsmöbler, en klart växande marknad.

Satsar på högkvalitativa möbler

Inom möbelbranschen finns idag ett stort spann med olika kvaliteter, prisnivåer och designval. På C Nilsson Kontorsservice har man valt att fokusera på kontorsmöbler med högre kvalitet, just för att de håller bättre efter några år. Men som kund behöver man inte oroa sig för att man får en sliten vara bara för att den är begagnad:

C Nilsson Kontorsservice - Höj-och sänkbart skrivbord
Höj- och sänkbara skrivbord är populära kontorsmöbler.

– Vi ser till att tvätta och rengöra samtliga möbler innan de lämnar oss och vi byter också ut delar som är slitna. En av de vanligaste möblerna som vi säljer är höj- och sänkbara skrivbord där vi oftast byter ut skivan mot en ny och testar så att bordet fungerar korrekt, säger Christina.

C Nilsson Kontorsservice säljer idag mycket möbler på rekommendation från tidigare nöjda kunder. Oftast har de själva köpt någon kontorsmöbel och sedan insett att man får mycket för pengarna.

– Kostnaden sänks väsentligt när man investerar i begagnade kontorsmöbler. Medan ett nytt höj- och sänkbart elbord kostar cirka 8 000 kronor kommer man ofta undan med hälften här hos oss, säger Christina.

Miljötänk ligger i tiden

Utöver den lägre kostnaden som är förknippad med begagnade kontorsmöbler så är miljöaspekten något som många företag har fått upp ögonen för. Alltfler inser det positiva i att inte alltid köpa nya inventarier.

– Det ligger i tiden och det är uppskattat bland många att det finns möjlighet att investera i högkvalitativa begagnade kontorsmöbler som håller länge, säger Christina.

Att kombinera sin kontorsmiljö med nya och begagnade möbler är populärt berättar Christina som även nämner att de i vissa fall säljer nya möbler till de kunder som så önskar. Detta sker dock sällan då skicket ofta är tillräckligt bra på de begagnade möblerna.

Butik och webbshop

Butiksförsäljning är i dag den största kanalen men för att erbjuda möbler till resten av Sverige har företaget upprättat en webbshop. Utöver försäljning av begagnade kontorsmöbler hjälper C Nilsson Kontorsservice till med montering och demontering av möblerna samt att de kan transportera dessa till kundens företagslokaler.
C Nilsson Kontorsservice - Säker e-handel

– Vi kan även erbjuda service och underhåll av befintliga möbler såsom lackering, omklädsel av stolar eller service av befintliga skrivbord, avslutar Christina.

Är ert företag i behov av kontorsmöbler och vill ni bidra till ett mer hållbart samhälle? Besök då C Nilsson Kontorsservice på www.cnilsson.se för mer information.

Redaktionen
redaktionen@temabygg.se