Presenteras av Duo Asfalt
Duo Asfalt - BituTerrazzo
Duo Asfalt satsar på senaste innovationen BituTerrazzo®.

Asfaltaktör satsar stort på innovativ produkt

Efter ett stort intresse från kunder storsatsar asfaltaktören Duo Asfalt nu på den innovativa asfalten BituTerrazzo®. Den nya produkten går att likna med betong men medför flera fördelar. Under året satsar man även på färgad asfalt, perfekt för gator och p-hus.

Duo Asfalt logo

BituTerrazzo® lanserades i Sverige 2015 där Duo Asfalt äger licensrätten till en innovativa och unika asfaltstypen. Duo Asfalts Alexander Nilsson är förväntansfull inför vad 2016 kommer bringa:

– Såväl BituTerrazzo® som vår färgade asfalt kommer under året förhoppningsvis bli populära inom branschen då de erbjuder flera fördelar, säger han.

Flera fördelar över betong

Duo Asfalt - BituTerrazzo
BituTerrazzo® har flera fördelar jämfört mot betong.

BituTerazzo® går alltså att likna med traditionell betong och kan antingen göras som en slät matta en slipas fram för att visa stenskelettet. Dessutom går den att få genomfärgad, röd, vit, blå eller svart.

Men det är BituTerrazzos® funktioner som gör produkten till en värd investering. Alexander berättar att produkten till skillnad från betong är stegljuddämpande vilket medför att den absorberar ljud. Samtidigt upplevs den mjukare än traditionell betong och leder även värme.

– Konsekvensen blir att de som nyttjar golvet känner sig mindre trötta, perfekt för köpcentrum, kontorslokaler, skolor och badhus. Kvadratmeterpriset är trots detta detsamma som för platsgjuten betongterrazzo, ett stort plus för många, säger han.

Duo Asfalt har redan färdigställt ett projekt med BituTerrazzo®, då för asfaltering av en 2 000 kvadratmeter stor innergård vid området Stampen i Göteborg. Enligt Alexander har man hört av flera intresserade kunder, bland dem en rad arkitekter.

Stort intresse för färgad asfalt

I Augusti satsar Duo Asfalt också på traditionell färgad asfalt och färgad gjutasfalt. Dessa är tänkta att användas på gator, cykelbanor och markgårdar samt i garage och p-hus. Även här har marknaden visat stort intresse, menar Alexander:

Duo Asfalt - Färgad asfalt
Med färgad asfalt skiljer man enkelt på olika vägbanor.

– Många uppskattar att kunna använda färgad asfalt i stället för andra lösningar som inte är lika effektiva. I p-hus använder man till exempel ofta plast för att få olika färger. Med färgad gjutasfalt slipper man detta.

Den färgade asfalten går att få i stort sett vilken färg man vill, från blå och grön till röd och ockra. Tanken är att låta Sveriges alla entreprenadfirmor få använda sig av asfalten i stället för att Duo Asfalt använder den uteslutande i egna projekt.

Duo Asfalt grundades 2010 och driver entreprenadprojekt inom tätskikt, asfaltering samt renovering av bostadsgårdar, p-hus och garage. Utöver kontor i Göteborg finns man även i Stockholm. På www.duoasfalt.se kan du läsa mer om innovationen BituTerrazzo® samt om den nya färgade asfalten. Här hittar du också en rad referensprojekt som företaget har utfört under åren.