wec360 - 3D-visualisering för bostäder
Genom realistiska rundvandringar där kunden kan gå från rum till rum skapas en genuin känsla för bostadens framtida atmosfär

3D-visualisering ger tryggare bostadsköp

TeknikAtt sälja en bostadsrätt i ett kommande bostadsrättsprojekt är en stor utmaning för byggbranschen. Som privatperson är ett bostadsköp bland de största investeringarna man gör, och många önskar se sitt kommande hem utanför planritningen. Med ny 3D-visualiseringsteknik ges nu möjligheten att kunna vistas i bostaden före köpet.

När bostadsbolag skapar bostadsrättsprojekt börjar försäljningen långt före fastigheten står klar. Med företaget wec360°s 3D-visualisering kan bostadsbolagen nu ge privatpersoner möjligheten att se sin framtida bostad långt före byggnaden färdigställts. Med interaktiva rundvandringar och fotorealistiska bilder ges köparen en verklighetstrogen bild av den framtida bostaden, något som i många fall leder till köp.

– Att kunden känner sig trygg i sitt köpbeslut är avgörande för att en affär skall bli av. Vår teknik ger kunden bättre underlag att ta beslut på och göra ett tryggt val, säger Mattias von Corswant marknadschef på wec360°.

wec360° har skapat en komplett visualiseringslösning för bostadsbolag och byggbolag och lösningen kallas wecBlocks. Idag samarbetar de med nästan alla de största byggaktörerna som Peab, WSP, HSB, JM med flera, och de blev nyligen exklusiv leverantör av 3D-tjänster till Ikano Bostad.

Ta en rundvandring i bostaden

3D-rundvandring i vardagsrum
3D-rundvandring i vardagsrum
Via wec360°:s lösningar ges bygg- och fastighetsbranschen möjligheten att visa bostäder långt innan de börjat byggas. Genom realistiska rundvandringar där kunden kan gå från rum till rum skapas en genuin känsla för bostadens framtida atmosfär.

Fotorealistiska 3D-bilder visar vackra interiörbilder som ger kunderna möjlighet att i förväg kunna börja planera sin inredning. Med en unik tredimensionell planritning kan konsumenten få mått för alla rum i den nya bostaden.

En mycket uppskattad funktion är dessutom solstudien, där du kan se hur solen faller på fastigheten vilket är extra intressant när du köper en bostad med balkong.

Telge Bostad är ett av de bostadsbolag som valt att samarbeta med wec360° vid byggnaden av kvarteret ”Lampan” intill kanalen i Södertälje centrum.

-Med 3D-illustrationer från wec360° kan den som vill gå på lägenhetsvisningar och se utsikten från husens olika vinklar redan innan de står färdiga för uthyrning. Bilderna har använts i tryckt material, på hemsidan och i kampanjer om Lampan. De har bidragit till att flera tusen intresserade nu står i kö till sitt framtida drömhem, säger Johan Persson, projektledare Marknadsföring Telge Bostad.

För att göra det extra användarvänligt så har 3D-visualiseringen skapats helt för användande via webbläsaren. Det betyder att man kan göra en rundvandring oavsett om man sitter vid sin dator, surfplatta, smartphone och det fungerar direkt i webbläsaren utan att behöva installera några appar.

Välj material själv i realtid

När man som konsument skall köpa bostad är det en lång rad med inredningsval som skall göras. En tillvalsväljare ger dig möjligheten att i realtid se hur hemmet förändras med olika val för såväl kök som badrum.

Med tillvalsväljaren kan du inreda ditt kök med allt från skåpsluckor till vitvaror. Webbverktyget ger dig en förhandsgranskning över hur ditt kök kommer att se ut med de gjorda valen. Du kan även göra val av kakel och klinker för ditt badrum.

Komplexa visualiseringsprojekt

wec360° har också specialiserat sin verksamhet på stora komplexa projekt för bland annat stadsplanering och stora arenor. Två av de allra största projekten har varit Friends Arena och Tele2 Arena. Med företagets 3D-visualisering kunde man tidigt ge allmänheten möjligheten att få se arenan och hela området kring arenan.

3D-visualisering Friends Arena
3D-visualisering av Friends Arena

Så här uttalade sig en av projektledarna vid byggnationen av Tele2 Arena om wec360°:

– wec360° är oerhört kompententa och professionella att arbeta med. Vi har varit väldigt nöjda med resultatet av de produktioner de hjälpt oss med, säger Helena Ågren.

wec360° arbetar även med fastighetsägare som vill visa lediga hyresbostäder på ett enkelt sätt. Systemet för visning av hyreslägenheter kopplas till fasighetssystem såsom Vitecs, och kan förhoppningsvis bli en standard för branschen.

www.wec360.se kan läsa mer om företagets olika visualiseringstjänster.

Redaktionen
redaktionen@temabygg.se